Polis sahte parayla kurban aldı, besicinin ruhu duymadı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 26 Aralık 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurban Bayramı yaklaşırken hayvan satıcılarını sahte para konusunda uyarmak isteyen Kayseri polisi ilginç bir yönteme başvurdu. Polis, alıcı kılığında kurban pazarına girerek sahte para ile hayvan satın alırken besici, dolandırıldığını fark edemedi.

Kurbanını satma sevinci yaşayan besiciler, polisten aldıkları paraların sahte olduğuna bir türlü inanamadı.

Satış yapmanın sevinciyle paraya bakmadan cebe indiren satıcı, polisin uyarmasına rağmen paranın gerçek olduğunu savundu. Satıcı Mehmet Yılmaz, durumu anladıktan sonra, "Bu bana hem ders oldu hem de büyük bir zarardan kurtuldum." dedi. Kalpazanların sahte paraları kurban alışverişlerinde piyasaya sürdüğü ihbarını alan polis, hayvan pazarlarını dolaşarak YTL'nin özelliklerini anlatan 5 bin adet broşür dağıttı.

Hayvan pazarlarını dolaşan Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, YTL'nin özelliklerini ve sahtelerinden ayrılan farklarını anlatan 5 bin adet broşür dağıttı. Bu eğitimin ne kadar faydalı olduğunu ve vatandaşların sahte paraya ne kadar duyarlı olduğunu tespit etmek isteyen polis ilginç bir yönteme başvurdu. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Şube ekiplerinden iki sivil polis, ceplerine koydukları 2 bin YTL değerindeki sahte parayla hayvan pazarlarında kurbanlık alışverişine çıktı.

Polisler, hayvan pazarında büyükbaş hayvan satışı yapan Mehmet Yılmaz ile pazarlık yapmaya başladı. Polislerle Yılmaz arasında uzun süren pazarlık sonrasında büyükbaş hayvan için bin 100 YTL'ye anlaşmaya varıldı. Parayı peşin vereceklerini belirten polisler, kurbanlığı götüreceklerini söyledi. Polisler, sahte para ile ödeme yaptı. Besici Mehmet Yılmaz, aldığı paralara hiç bakmadan cebine koydu. Bu sırada tekrar devreye giren Mali Şube ekipleri, Mehmet Yılmaz'dan aldığı paraları kontrol etmesini istedi. Aldığı paraları kontrol eden Mehmet Yılmaz, paraların normal olduğunu belirterek, tekrar cebine koydu. İkinci kez müdahale eden sivil polisler, paranın sahte ve kendilerinin de polis olduğunu söyledi. Olayı anlamaya çalışan Mehmet Yılmaz, paraların sahte olduğuna bir türlü inanmak istemedi ve yaptığı kontrollerde paranın gerçek olduğunu savundu.

Mehmet Yılmaz, sattığı kurbanlık karşılığında aldığı paranın sahte olduğunu bilemediğini ifade ederek, "Bu kurbanlığı polise satmasaydım gitmişti. Ama polislerin bizi bilgilendirmesi bana ders oldu." dedi. Mali polis ekipleri, bu olayın ardından besicileri toplayarak sahte para konusunda dikkatli olmalarını istedi. Aldıkları her parayı kontrol etmeleri konusunda uyaran polis, gerçek para ile sahte para arasındaki farkları anlattı. Kurban pazarlarını dolaşan polisler, buralarda da yaptıkları alışverişte sahte para kullandı. Besicilerin hiçbiri paraların sahte olduğunu fark etmezken, emniyet görevlileri sahte para konusunda uyarılarına devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber