Milletvekili sekreterinin ?başkan yardımcılığı' tartışılıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Aralık 2006 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Bolu Milletvekili Mehmet Güner'in sekreteliğini yaparken ?Bolu Belediyesi Başkan Yardımcılığı' görevine atanan Yurdanur Aybar'ın görevinden alındığı açıklamasına rağmen, kadrosunun hâlâ belediyede bulunduğu ortaya çıktı.

Belediye Başkanı AKP'li Alaattin Yılmaz, geçici olarak Meclis'te görevlendirilen Aybar'ın ?Başkan Yardımcısı' olduğunu belirtirken, Milletvekili Güner, ?Benim yanımda görev yaparken nasıl başkan yardımcısı olabilir?? dedi.

Bolu Milletvekili Mehmet Güner'in, TBMM'de sekreterliğini yapan Yurdanur Aybar, geçen Eylül ayında Bolu Belediyesi'ne ?Başkan yardımcısı' olarak atandı. Ankara'da bulunan ve Güner'in sekreterliğini yapmayı sürdüren Yurdanur Aybar'ın bir yandan da başkan yardımcısı olması, Bolu'da tepkilere neden oldu. Güner, 10 Aralık'ta sekreteri Yurdanur Aybar'ın, Bolu Belediyesi'ndeki görevine son verildiğini belirterek, ?Benim yanımda sekreter ve danışman olarak görev yapıyor. Şu an sadece benim yanımda görev yapıyor? dedi.

MİLLETVEKİLİ VE BAŞKANIN AYRI AÇIKLAMALARI

Ankara'da bulunan Yurdanur Aybar'ın, 15 Aralık tarihinde Bolu Belediyesi'nden maaşını aldığı belirlenince hâlâ belediyede görev yaptığı ortaya çıktı. Başkan Yılmaz, Yurdanur Aybar'ın kadrosunun Bolu Belediyesi'nde olduğunu açıkladı. Aybar'ın geçici görevle TBMM'de görevlendirildiğini anlatan Yılmaz, ?Biz, hukuk dışı hiç bir iş yapmayız. Yasalar çerçevesinde bize kimse karışamaz. Yurdanur Aybar, geçici görevle Meclis'e gönderildi. Kadrosu bizde ve belediye başkan yardımcısı? diye konuştu.

Yılmaz, Mehmet Güner'in, Yurdanur Aybar'ın başkan yardımcılığı görevine son verildiğini açıkladığının hatırlatılması üzerine ise ?Konu Bolu Belediyesini ilgilendirir? karşılığını verdi.

Milletvekili Güner ise, Yurdanur Aybar'ın Meclis'te sekreterliği ve danışmanlığını yaptığını anlatırken, ?Aybar'ın kadrosu Bolu Belediyesi'nde. Fakat başkan yardımcısı değil. Benim yanımda görev yaparken nasıl başkan yardımcısı olabilir? Görevlendirme ile benim yanımda görev yapıyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber