FETÖ'nün kumpas kurduğu Kaymakam görevine döndü

15 Temmuz sonrası açığa alınan ve tutuklanan Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin'in FETÖ kumpasına kurban olduğu ortaya çıktı. İlçede pavyon bölgesi kurmak isteyen FETÖ'cü müteahhitler ve pavyoncular kendilerine engel olan Kaymakam Bilgin hakkında kara propaganda başlattı. Tutuklanan Bilgin, iftiraya uğradığı anlaşılınca görevine iade edildi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 02 Eylül 2016 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
FETÖ'nün kumpas kurduğu Kaymakam görevine döndü
Cihat Arpacık

Zonguldak'ın Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, FETÖ'ye yönelik soruşturmalar kapsamında 12 Ağustos'ta gözaltına alındı, 12 Ağustos'ta ise hakim kararıyla tutuklandı. Bilgin, 20 günlük tutukluluğunun ardından tahliye edildi. İçişleri Bakanlığı tarafından kaymakamlık görevine iade edilen Bilgin cezaevinden çıktıktan sonra doğrudan makama gelerek görevine kaldığı yerden devam etmeye başladı.

VATANDAŞ KAYMAKAMI SAVUNDU

Bilgin'in cezaevine girmesiyle Gökçebeyliler hukuk mücadelesine başladı. İlçede yaşayan yüzlerce vatandaş BİMER'e başvurarak haksızlığın ortadan kaldırılmasını istedi. Cezaevinde yatan Bilgin'e ilçeden onlarca destek mektubu da gönderildi. Yapılan başvurular üzerine başlatılan idari ve istihbari soruşturma üzerine yapılan yanlış farkedildi. İçişleri Bakanlığı, pavyoncu ve müteahhitlerin iftirasına uğrayan kaymakamı henüz cezaevindeyken görevine iade etti. 31 Ağustos günü Zonguldak Valiliği'nden Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Gökçebey Kaymakamlığı'na, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'ne ve Zonguldak Olağanüstühal Bürosu'na bu yazı tebliğ edildi, mahkeme ise aynı gün Bilgin'i serbest bıraktı.

CEZAEVİNDE İADE-İ İTİBAR

Önceki gece Gökçebey hükümet konağına gelen Bilgin'i bine yakın Gökçebeyli karşıladı. Hükümet konağı önünde vatandaşlara bir konuşma yapan Bilgin, "Eğer darbe girişimi gerçekleşmiş olsaydı ben yine gözaltına alınmış olacaktım. Allah'a şükür tutukluluğum ortadan kalktı ve yanlıştan dönüldü. Makamlar Allah'tandır ve nasiptir. Allah istemezse yaprak bile kıpırdamaz, bunda da bir hayır vardır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber