FETÖ'nün Malatya örgütlenmesi diğer illerden farklı

Malatya'da tutuklanan 26 kişinin FETÖ'nün "valilik mütevelli heyeti"nden dolayı işlem gördüğü, böyle bir yapılanma ve örgüt organizasyonunun ilk defa Malatya'daki soruşturmada deşifre edildiği belirtildi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 08 Eylül 2016 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün Malatya örgütlenmesi diğer illerden farklı

Malatya'da 25 müdür ve kamu kurumu yöneticisinin tutuklandığı "FETÖ valilik mütevelli heyeti" yapılanması deşifre edildi. İlk defa Malatya'da ortaya çıkarılan yapılanma modeli konusunda şimdi başka illerde de inceleme yapılıyor.

Malatya'da vali yardımcısı, bölge müdürü, il müdürü, belediye personeli, eski müdür, müdür yardımcısı ve kamu çalışanlarının aralarında bulunduğu 34 şüpheliden 26'sının tutuklandığı soruşturmanın perde arkasında önemli gelişmelerin yaşandığı öğrenildi. Tutuklananların FETÖ'nün "valilik mütevelli heyeti"nden dolayı işlem gördüğü, böyle bir yapılanma ve örgüt organizasyonunun ilk defa Malatya'daki soruşturmada deşifre edildiği belirtildi. FETÖ'nün kamu kurum ve kuruluş yönetici ve idarecilerini aynı çatı altında toplamayı hedeflediği tespit edildi. Heyetin imamlığını ise belediye personeli Muhittin T.'nin yaptığı iddia ediliyor. Muhittin T.'nin eski sosyal hizmetler müdürü olduğu öğrenildi. Malatya Emniyeti'nin deşifre ettiği "valilik mütevelli heyeti" örgütlenmesinin diğer illerde de araştırılmaya başlandığı ifade ediliyor.

GİZLENME TAKTİĞİ

Soruşturmada, FETÖ'de çalışma ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen müdür ve idarecilerin, aynı zamanda başka cemaat ve tarikatların da düzenli olarak faaliyetlerine katıldıkları, bu yöntemle kendilerini gizlemeye çalıştıkları da belirlendi.

Ferdi DURDU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber