Oysa, Teziç'e çok güvenmiştim

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Aralık 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HUKUKUN üstünlüğüne inanan her sıradan vatandaş gibi, Anayasa Profesörü Erdoğan Teziç YÖK Başkanlığına atandığında, seviniyorum. Ohh, YÖK nihayet emin ellerde, diye düşünüyorum.

Örneğin, laikliği koruyan tavrından hiç ödün vermiyor. Ama, bunu bir kavgaya dönüştürmüyor.

Örneğin, AKP'nin göstermelik Milli Eğitim Şurası'nda imam hatip okulu oyunlarına alet olmuyor. Yüksek öğretimi ele geçirme planlarını bozuyor.

Örneğin, geç yıl Türkiye'nin Yüksek Öğretim Stratejisi isimli bir rapor hazırlanmasına önayak oluyor. Pek çok değerli öğretim üyesinin hazırladığı bu rapor, çağdaş ve demokratik bir üniversite nasıl olmalı, sorusuna yanıt arıyor. Dünyadan örneklerle, çözüm gösteriyor.

Buna karşılık, Teziç Üniversitelerarası Kurul'un hükümetle görüşmesine kızıyor, "benim haberim yoktu" gibi, hiç yakışmayan kişisel gerekçelerle, bazı rektörlerle takışıyor.

Son olarak, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne dekan atanması ise, Teziç'in ne yazık ki, bir skandalı.

LİSTEDE YOK

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlık için bir seçim yapıyor. Aslında, dekanlık için seçim şart değil. Rektörün YÖK'e üç aday bildirmesi yetiyor. Buna rağmen, dekan seçimi yapılıyor.

En çok oyu alan Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu birinci geliyor. Diğer iki isim, seçim dışı belirleniyor. Rektör Nusret Aras üç ismi YÖK'e bildiriyor.

Ancak, YÖK listede hiç ismi olmayan Prof. Dr. Erol Özdiler'i dekanlığa atıyor.

Tıp Fakültesi ayaklanıyor. YÖK'ün atadığı Özdiler dekanlığı kabul etmiyor, diğer yöneticiler de, YÖK'e tepkiyle, görevlerinden istifa ediyor.

YOLSUZLUK İMASI

Demokrasiye ve seçime inanan Teziç, yüzde 60 oy alan bir öğretim üyesini neden dekanlığa atamıyor?

Geçenlerde Teziç bir arkadaşına, yolsuzluk imasında bulunuyor. Ankara Tıp Fakütesi'nde ilaç alımları ile ilgili. Ama, Ankara Üniversitesi bununla ilgili soruşturma açıyor.

Yolsuzluk imasında bulunan Teziç, soruşturma açılmasına kızabilir mi? Yoksa, Teziç ile rektör Nusret Aras'ın arasının eskiden beri açık olması mı rol oynuyor?

Oysa, o liste rektörün değil, Tıp Fakültesi'nin tercihi.

AKP yönetimindeki Türkiye'de, her şey olur, derken, bir de aklı başında hocaların birbirine girmesi, en hafif deyimle, ayıp.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber