Suriyeli kadınlar üreterek kazanıyor

Türkiye'deki kamplarda misafir edilen ve buradaki çeşitli kurslara katılarak meslek sahibi olan Suriyeli kadınlar, üreterek para kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2016 23:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Suriyeli kadınlar üreterek kazanıyor

Volkan Kaşik

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli kadınlar, Malatya'da misafir edildikleri konteyner kentte kurulan ve adeta bir fabrika gibi çalışan iki tekstil atölyesinde üreterek para kazanıyor.

Suriye'de 6 yıldır yaşanan iç savaşta binlerce insan hayatını kaybetti, milyonlarca insan da başta Türkiye olmak üzere farklı ülkelere göç etmek zorunda kaldı. Türkiye'nin kucak açtığı Suriyelilere konteyner ve çadır kentlerde her türlü imkan sağlanırken, savaşın en çok etkilediği kadın ve çocuklara ise ayrı bir önem gösteriliyor.

Barınma ve gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra konteyner kentte çocuklara kendi dillerinde ve ülkelerinin müfredatına uygun eğitim veriliyor. Kadınlar içinse Halk Eğitim Merkezi tarafından biçki dikiş, halıcılık, resim gibi çeşitli meslek edindirme kursları düzenleniyor.

Malatya'daki Beydağı Konaklama Tesisi'nde misafir edilen ve özellikle biçki dikiş kursuna ilgili gösteren Suriye kadınlar, hem meslek sahibi oluyor hem de konteyner kent içerisine kurulan ve adeta bir fabrika gibi üretim yapan iki tekstil atölyesinde çalışıyor.

Özel bir firmaya ücret karşılığında üretim yapan 250 Suriyeli kadın, çalışarak boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirip ülkelerindeki yakınlarına da destek oluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber