Akşener'den FETÖ hamlesi

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü, kamuoyuna "MHP'ye sızma operasyonu" iddiasıyla yansıyan soruşturma ile ilgili olarak sürpriz bir girişimde bulundu.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Eylül 2016 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akşener'den FETÖ hamlesi

ÖNDER YILMAZ Ankara

Gözaltına alınan isimlerle ilgili yanlışlık olduğunu anlatmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu isteyen Akşener, daha sonra faks çekti. Faksta kendisine destek veren ve operasyon kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan isimlerle ilgili yanlış yapıldığını savunan Akşener, "Gözaltına alınan isimler Türk milliyetçisi isimler. FETÖ ile bağlantıları yok" ifadelerini kullandı. İsimlerin milliyetçi olduklarına ilişkin bilgilerin de bulunduğu faksın ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan Akşener'e, "İnceliyoruz" yanıtı verildi.

Meral Akşener'den 'faks' açıklaması

Kurban Bayramı öncesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında 33 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Bu kapsamda bazı işadamları ile gazeteciler gözaltına alınıp sorgulanmıştı.

Akşener sahip çıktı

Gözaltına alınan isimlerin önemli bölümüne Akşener sahip çıktı. Bu isimlerin ortak özelliği ise MHP'deki olağanüstü kurultay sürecinde Akşener'i desteklemiş olmaları. Hükümetin, MHP ve CHP ile FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan, tutuklanan veya görevine son verilen isimlere ilişkin yanlışlıkları düzeltmek için oluşturdukları mekanizmanın benzerini uygulamak isteyen Akşener, harekete geçti. Hükümet kanadından istediği sonucu alamayan Akşener, kendisini destekleyen isimlere ilişkin durumu anlatmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak randevu istedi.

'Size döneriz'

Cumhurbaşkanı Özel Kalemi ile görüşen Akşener, Erdoğan'ın programının şu an için uygun olmadığı, talebinin not alınarak, daha sonra kendisine dönüş yapılacağı yanıtını aldı. Akşener, durumu, özel kaleme de özet ifadelerle anlattı. Özel kalemin kendilerine bilgilerin aktarılması halinde yanlışlık olup olmadığının araştırılabileceği bilgisini vermesi üzerine Akşener, bu kez Cumhurbaşkanlığı'na faks çekti. Faksta gözaltına alınan isimlerin Türk milliyetçisi olduğu, FETÖ ile bağlantılarının bulunmadığını ifade eden Akşener, "Operasyon kapsamında kendisini destekleyen isimlerin gözaltına alınmasının dikkat çekici olduğunu" dile getirdi. Akşener, "Türk milliyetçilerini FETÖ'cü ilan etmek yanlıştır. Bu isimlerin FETÖ'yle de mücadele eden isimlerdir" ekseninde ifadeler kullandı. Akşener, sorgulanan isimlere ilişkin Türk milliyetçisi olduklarına dönük bilgilere de yer verdi.

'İnceliyoruz'

Faksın alındığı bilgisini ileten Cumhurbaşkanlığı ise Akşener'e diğer bütün iddialar gibi kendisinin de gönderdiği iddiaların incelenmeye tabi tutulacağını ifade etti.

MHP'de FETÖ teyakkuzu

Bu arada 18 Mart 2018'de gerçekleştirilecek olağan kurultay öncesi MHP'de "FETÖ" teyakkuzu yaşanıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 9 Ekim'de başlayacak olağan kongre sürecine ilişkin olarak "uyanık olunması" talimatı verdi. MHP yönetiminin, ilçe ve il kongrelerinde kurultay sürecinde muhaliflere destek veren delegeler başta olmak üzere ilçe ve il yöneticilerini tasfiye etmesi bekleniyor. MHP yönetimi ayrıca "FETÖ yapılanmasına" yönelik de önlem geliştirecek. MHP, özellikle kurultaylar sürecinde "FETÖ'cülerin partiye sızmasını önlemek" için adaylıklarda sıkı bir denetime gidecek. Ülkücülüğü konusunda şüphe edilmeyen FETÖ'yle geçmişte herhangi bir teması bulunmayan isimlere yönelinecek. Referans sistemi devreye sokulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber