'Meclis'te o gece' kitap oluyor

Halk desteğiyle püskürtülen darbe girişimi sırasında tarihinde ilk kez bombalanan Meclis'te yaşananlar kitaplaşıyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Eylül 2016 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Meclis'te o gece' kitap oluyor

ŞEBNEM HOŞGÖR Ankara

Ak Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, 15 Temmuz'u o gece Meclis'te bulunan milletvekillerine anlattırdı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın da desteklediği proje sayesinde, iktidar ve muhalefetten 96 vekil hem o tarihi geceye ilişkin duygu ve düşüncelerini ifade imkanı bulurken, hem de Türkiye'nin 15 Temmuz'u dünyaya anlatma çalışmalarına destek olacaklar.

'Fikir İlknur Hanım'ın'

15 Temmuz günü bir cenazeye katılmak üzere Erzurum'a gidecekken, uçağı kaçırdığı için Ankara'da kalan ve darbe teşebbüsünü haber alınca Meclis'e geçen Ünüvar, Kitap projesinin hikayesini Milliyet'e şöyle anlattı:

"Meclis'te o gece iktidar-muhalefet ayrımı yoktu. Tüm milletvekilleri birlik ve beraberlik sergiledi. Bir gün önce Genel Kurul'da birbirleri hakkında en ağır konuşmaları, eleştirileri yapan milletvekilleri dayanışma içindeydi. Bu tablo beni çok etkiledi. Birkaç gün sonra Meclis bahçesinde milletvekilleri arkadaşlarımızla sohbet ederken, o gece Sayın Cumhurbaşkanımız ile telefonla görüşme imkanı bulan Grup Başkanvekilimiz İlknur İnceöz'e 'Hepimiz tarihe tanıklık ettik. Ama sizin farklı bir tanıklığınız var. Bunu mutlaka biryerlere not edin. Yayınlamasanız bile tarihe bir not düşün' tavsiyesinde bulundum. İlknur Hanım ise, 'Sizin kaleminiz daha güçlü. Bunu siz yapmalısınız' deyince, kitap için çalışmalara başladım."

O gece Genel Kurul'da 60 civarında milletvekili olduğunu hatırlatan Ünüvar, "Ama Meclis'e gelmeye çalışanlar, gelip Genel Kurul'a giremeyenlerle bu sayı daha fazlaydı. Arkadaşlarla temasa geçtim, 'Tarihi herkes yaşar ama tarihi herkes yazamaz. Bunun yazılması gerektiğini düşünüyorum' diyerek görüşlerini sordum. Hepsi destekledi. Bunun üzerine Sayın Kahraman ile görüştüm. 'İsterseniz siz yapın, isterseniz ben yapayım siz destek olun' önerisinde bulundum. Meclis Başkanımız da bu fikri beğendi ve 'Siz yazmaya, çizmeye, okumaya meraklı birisiniz. Bunu siz yapın, biz de Meclis olarak destek olalım' dedi.

Bunun üzerine öncelikle o gece mecliste olan Ak Parti Grup Başkanvekilleri İnceöz ve Mehmet muş, CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök ve Özgür Özel, MHP'den Erkan Akçay ile görüştüm. Onlardan partili kendileri ve partili milletvekilleriyle röportaj için izin istedim. Sağolsunlar hepsi memnuniyetle kabul etti. Yüz yüze görüşmek isteyenlerle birebir, zamanı olmayanlarla da yazılı soru göndererek röportaj tekniğini kullandım. 12 sorunun yer aldığı bir şablon hazırladım. Arkadaşların büyük bölümünden yanıt gelmiş vaziyette, gelmeye de devam ediyor. Bayramdan sonra yazım aşamasına geçeceğim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber