İki Adet Mahkeme Kararı

Sitemizde dün ve bugün olmak üzere iki adet mahkeme kararı yayımlanmıştır. İlk mahkeme kararı eğitim durumundan nakle, ikinci mahkeme kararı ise 2002 yılında ilk defa öğretmenliğe atanmış ancak harcırah verilmemiş duruma ilişkindir. Her iki mahkeme kararı da (eğitim durumundan nakile ilişkin mahkeme kararı Danıştay tarafından da onaylanmıştır) dava açanlar lehine sonuçlanmıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Aralık 2006 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EĞİTİM DURUMUNDAN NAKİL

26 Aralık 2006 tarihinde yayımladığımız kararda üç mahkeme kararı yer almaktadır. İlk ikisi idare mahkemesi kararı sonuncu karar ise Danıştay kararıdır. Mahkeme kararları, muvafakat verilmemesi yönündeki idare işleminin kamu yararına uygun ve hizmet gereği olduğunu gösterecek bir gerekçe sunulamadığı için dava açan lehine sonuçlanmıştır. Yayımladığımız bu karara ulaşmak için tıklayınız.

2002 YILINDA İLK DEFA YAPILAN ATAMA VE HARCIRAH

Geçmişe yönelik harcırah sadece naklen atamaları kapsamaktadır. Bu konuya ilişkin detaylı dosyamız için tıklayınız.

Ancak bir de ilk defa atamalar gibi bir atama şekli bulunmaktadır. Bu atama, ilk defa memuriyete atanma şeklinde olabileceği gibi daha önce memuriyette bulunmuş, istifa etmiş ancak daha sonra yeniden göreve atanma şeklinde de (istifa sonrası dönüş) olabilir. Bu halde harcırah ödenip ödenmeyeceği tarihlere ve tabi olunan bütçe kanunlarına göre değişmektedir. Bu konudaki ayrıntılı bilgiler için şuraya, bugün yayımladığımız Gaziantep İdare Mahkemesinin kararı için buraya tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber