YİBO'daki idarecilerin görevden alınmasına veli tepkisi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2006 19:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Tunceli'nin Mazgirt İlçesi Akpazar Beldesi'ndeki Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Okulu'nda okuyan 3 erkek öğrencinin 4 erkek öğrenciye "cinsel istismarda bulundukları" olayıyla ilgili olarak bakanlık müfettişlerinin okula gelmesinin ardından okula gelen veliler tartıştı.

Okulun önünde toplanan olayın mağduru velilerle okulda çocukları olan diğer veliler, okul idarecilerinin görevden alınıp alınmaması konusunda tartıştı. Oğlu olayın mağduru olan A.K. adlı velinin, "Bu okulda her türlü problem var. Bütün öğrencilerin adli tıpta muayene edilmesini istiyorum" demesi üzerine diğer veliler, A.K.'ye katılmadıklarını ve okulu karalamaya çalıştığı iddia ederek tartıştı Bayanlar devreye girip, "Köyünüzde olan bir olayı okulumuza mal ettiniz, okulun adını kirlettiniz" diyerek itiraz etti. Okul Aile Birliği Başkanı Hıdır Şimşek, "İdareciler, öğrencilere gözü gibi bakıyordu ancak bu aksilik oldu" diye konuştu.

Mağdur çocuklardan birinin babası olan S.A, "Çocuğum, birinci sınıftaydı. Çocuğumun gece ağzına yastık kapatıyorlar. Eşim ve çocuklarım sürekli ağlıyor. 2 çocuğum daha YİBO'da okuyor. Geceleri ağlayarak uyanıyorlar ve 'Baba, kardeşimiz nerede?' diye soruyorlar. Bizim içimiz yanıyor, bu yüzden konuşuyoruz. Taşımalı eğitim istiyoruz" derken, yine mağdur öğrenci babası olan Y.K. da, taşımalı eğitim isteklerini tekrarladı.

Diğer veliler ise, Milli Eğitim Bakanlığı'na ulaştırmak üzere, okul idarecilerini geri istediklerine dair dilekçe imzaladı. İdarecilerinin iyi niyetle her tür fedakarlığı yaptığını, ancak bu olaydan sonra çocuklarının taşımalı eğitim yapmasını istediklerini ifade etti. Bu sırada, bakanlık müfettişleri de içeride incelemelerine devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber