Kar tyağışı nedeniyle tatil edilen yerler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2006 19:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
GEVAŞ'TA KAR TATİLİ 1 GÜN DAHA UZATILDI

OSMAN İDİZ
VAN - Van'ın Gevaş İlçesi'nde, olumsuz hava şartları sebebiyle okulların yarın da tatil edildiği bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, belli aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle İlçe Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda çarşamba ve perşembe günü tatil edilen okulların cuma günü de tatil edildiği belirtildi.

TRABZON'DA OKULLAR YARIN DA TATİL

ERSEN KÜÇÜK
TRABZON - Trabzon ve ilçelerinde 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların yarın da tatil olduğu açıklandı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı belde ve köylerde, Şalpazarı, Vakfıkebir ve Köprübaşı ilçesinin merkez ve köylerinde, Beşikdüzü İlçesi'nin ise köy ilköğretim okulları ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarında yarın eğitime ara verileceği bildirildi.

ÜNYE'NİN BELDE VE KÖYLERİNDE OKULLAR TATİL

OSMAN URAS
ORDU - Ordu'nun Ünye İlçesi'nin belde ve köylerinde ilk ve orta dereceli okulların 29 Aralık Cuma günüde tatil edildiği, ilçe merkezinde ise eğitim ve öğretime devam edileceği bildirildi. Ünye Kaymakamlığı'nda akşam yapılan son değerlendirmede sonucunda ilçeye bağlı köyler ile belde ve köylerinde eğitime bir gün daha ara verilmesi kararlaştırıldı.

MARDİN'DE KRİZ MASASI OKULLARIN TATİL EDİLMESİNE KARAR VERDİ

NEZİR GÜNEŞ
MARDİN - Mardin'de 2 gündür etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkilerken, eğitimde de aksamalara da neden oluyor.
Kar yağışıyla Mardin'deki gelişmeleri takip etmek, vatandaşların karışılacakları sorunlara anında müdahale etmek ve kar yağışından vatandaşların zarar görmelerini önlemek amacıyla valilik bünyesinde kurulan kriz masası, il merkezi ile Derik, Savur, Midyat, Mazıdağı, Ömerli ve Yeşilli ilçe ve bağlı köylerde okulların bugün de tatil edilmesi kararını verdi. Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, 2 gün boyunca yoğun kar yağışıyla karayolları, belediye, jandarma ve emniyet, sivil savunma ve özel idareye ait ekip ve araçları vatandaşların mağdur duruma düşmemesi için seferberlik ilan ettiklerini söyledi. Kent merkezinde yoğun bir şekilde devam eden karla birlikte don olayları yüzünden bugün itibarıyla, 214 köy, 99 mezra ve 3 belde yolunun kapalı bulunduğunu ifade eden Vali Kılıçlar, ilde daha önce kapalı olan ilçe ve komşu illerin yollarıyla kapalı durumdaki köy yollarını açmak, karlı ve buzlu yolları temizlemek için komşu illerden Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman ve Şırnak'tan yardım aldıklarını belirtti.
İl özel idaresine bağlı 8 ekibin, il ve ilçelere bağlı köy yollarının açık tutulması için aralıksız olarak çalıştığını dikkat çeken Vali Kılıçlar, "İl genelinde 3 belde ve 130 köyde kar yağışı nedeniyle elektrik kesintisi meydana gelmiş, ekipler yolların ulaşıma açılmasıyla gerekli müdahalelerde bulunacaktır. Kar yağışından dolayı 49 telefon santralı zarar görmüş, arızaların giderilmesi için çalışmalara başlanmıştır" dedi.
Mardin'de dün ve bugün okulların kar yağışından dolayı tatil edildiğini kaydeden Vali Kılıçlar, "Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde okullar eğitim ve öğretimlerini sürdürmektedir. İl merkezi, Derik, Dargeçit, Midyat, Savur, Ömerli, Yeşilli ilçelerimizde ve bağlı köy ilköğretim okulları hafta sonuna kadar tatil edilmiştir. Vatandaşlarımız karşılaştıkları sorunları 24 saat esasıyla görev yapan kriz masasının 212 30 40 ve 212 36 09 nolu telefonlarına bildirmeleri, karayolları, köy hizmetleri, polis ve diğer çalışan ekiplerimize destek olmaları ve uyarılarına uymaları yürütülen hizmetleri kolaylaştıracaktır" şeklinde konuştu.
Kar yağışının ardından meydana gelen buzlanma hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ederken, ilde şehir merkezindeki ana arterlerde dün geceden itibaren belediye ekiplerince yol tuzlama çalışmaları yapılıyor. Mardin'in Diyarbakır, Şırnak ve Batman bağlantılı karayolları açık olup, yollarda oluşan buzlanma nedeniyle sürücüler, araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları yönünde uyarıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber