İstismarcılara kaçış yok!

Adalet Bakanlığı'nın Başbakanlığa gönderdiği ve TCK'da önemli değişiklikler içeren taslakla 12 yaşından küçük çocuğa sarkıntılığın cezası 5 yıla çıkarılıyor. Tasarı kısa zamanda yasalaşacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Eylül 2016 09:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İstismarcılara kaçış yok!

Hakkı Kurban

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla, Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve TCK'da tarihi değişiklikler öngören tasarı Başbakanlığa gönderildi. Tasarının, Bakanlar Kurulu'nda değerlendirildikten sonra Meclis'e gönderilmesi ve önümüzdeki yasama yılında yasalaştırılması planlanıyor.

ÇOCUĞA KORUMA

Terör destekçisinden cinsel istismarcıya, fuhuşa teşvik edenden magandalara kadar toplum hayatını zehirleyenlere yönelik ağır cezalar getiren düzenlemeden öne çıkanlar: Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak. Cinsel istismar, sarkıntılık düzeyinde kalırsa, 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası verilecek. Mağdur 12 yaşından küçük olursa, cezalar daha da fazla öngörülüyor. Bu durumda cezalar şöyle düzenlenmiş olacak:

? "Sarkıntılık" suçunun alt sınırı 3 yıldan 5 yıla çıkacak.

? "Tasaddi" suçunun alt sınırı 8 yıldan 10 yıla yükselecek.

? "Nitelikli cinsel istismar" suçunun altı sınırı ise 16 yıldan 18 yıla çıkacak.

'POLİSİM' DİYENE 4 YIL!

? Dolandırıcılık suçunun faili kendisini, polis, hakim, savcı, banka, sigorta ya da kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtır ve bu kurum ve kuruluşlarla ilişkisi olduğunu söylerse, en az 4 yıl hapis cezasına çarptırılacak.

PATLAYICI YAPAN YANDI

? Patlayıcı maddelerin yapımında kullanılan malzemelerin izinsiz olarak bulundurulması veya kabul edilmesi de suç olarak düzenleniyor. Bu suçun cezasının alt sınırı 3 yıldan 4 yıla çıkarılıyor.

? Dolandırıcılık suçunun "basit hali"nin cezasının alt sınırı 1 yıldan 2 yıla, "nitelikli" halinin cezasının alt sınırı 2 yıldan 3 yıla çıkarılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber