İHD ve Eğitim Sen'den YİBO açıklaması

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 29 Aralık 2006 15:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İnsan Hakları Derneği (İHD) Tunceli Temsilciliği ile Eğitim Sen Tunceli Şubesi, Yatılı İlköğretim Bölge Okulları'nda (YİBO) meydana gelen olaylara ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

İHD ve Eğitim Sen tarafından Tunceli Sanat Sokağı'nda düzenlenen basın açıklamasına siyasi parti temsilcileriyle sivil toplum örgütleri de destek verdi.

İHD Tunceli Temsilcisi Avukat Barış Yıldırım, Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesi Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda meydana gelen cinsel istismar olayı ile Pertek ilçesindeki Mustafa Kemal Çok Programı Lisesi Pansiyonu'nun Kaymakam Harun Öksüz tarafından basılarak 8 öğrencinin dövüldüğünü bunun yatılı okul gerçeğini bir kez daha ortaya koyduğunu iddia etti.

Yıldırım, "Tunceli, Mazgirt Akpazar beldesinde bulunan Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda meydana geldiği iddia edilen olay da göstermektedir ki uluslar arası ve ulusal çocuk haklarına dair mevzuat hükümleri uyarınca bu okullar ciddi olarak gözden geçirilmeli ve insancıl, çağdaş, parasız, nitelikli, demokratik, halkçı eğitim için gerekli yasal ve idari önlemler gecikilmeksizin alınmalıdır." dedi.

Pertek ilçesinde yaşanan olaylara da değinen Yıldırım, "Yine Pertek ilçesi Mustafa Kemal Çok Programlı Lisesi Pansiyonu'nda meydana gelen kötü, onur kırıcı muamele iddiaları da vahim iddialardır. Mağdur olduklarını iddia eden öğrenciler kendilerine yönelik olarak Kaymakam ve diğer resmi görevlilerce kötü, onur kırıcı muamelede bulunulduğunu iddia etmektedirler." diye konuştu.

Pertek Kaymakamı'nın iddiaların asılsız olduğunu dile getirdiğini ifade eden İHD Temsilcisi Barış Yıldırım, "İddiaların gerçekliğini ve suç unsuru bulunup bulunmadığını araştırma görevi Cumhuriyet Savcılığı'nındır. Bu 2 olay üzerinden yapılacak değerlendirmelerde bu olayların birer münferit vaka olduğu sonucu çıkarılmamalıdır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber