FETO'den sonra sıra PKK'da

Diyanet İşleri Başkanlığı, FETÖ üyelerine yönelik operasyonun ardından bu kez de, bölücü terör örgütü PKK ile bağlantılı personele operasyon başlattı. 15 din görevlisi görevden alındı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Eylül 2016 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETO'den sonra sıra PKK'da

BETÜL OĞUZ

Başta Doğu ve Güneydoğu bölgeleri olmak üzere tüm illerdeki personelini mercek altına alan Diyanet İşleri Başkanlığı, PKK ile doğrudan veya dolaylı ilişkisi bulunan isimleri tek tek ortaya çıkarıyor. Yapılan ilk incelemelerde, Şanlıurfa'da istihdam eden 15 din görevlisi "bölücü örgütle bağlantısı bulunduğu" gerekçesi ile açığa alındı.

TİTİZLİKLE İNCELENECEK

Diyanet'in başlattığı incelemenin genişletilerek devam edeceği öğrenildi. Diyanet'in yürüttüğü soruşturmalara, valilikler ve kaymakamlıklar da destek veriyor. PKK ile bağlantısı bulunduğu belirlenen personel hakkında idari soruşturmaların yanı sıra, adli soruşturmalar da yapılacak. PKK ile bağlantısı bulunduğu belirlenen personel hakkında adli soruşturmalar da yapılacak. Personele yönelik incelemelerde, PKK terör örgütü ile organik bağlarının bulunup bulunmadığı, yardım ve yataklık eyleminin gerçekleşip gerçekleşmediği, camilerde verilen vaazlarında bölücü örgütü över nitelikte konuşmalar yapılıp yapılmadığı hususlarına da dikkat ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber