Kadrolaşmayı CHP yaptı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 02 Ocak 2007 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, kendilerine yönelik kadrolaşma eleştilerine Danıştay kararlarını eleştirerek yanıt verdi. Erdoğan, CHP'nin 'Cumhuriyeti biz kurduk' söylemini eleştirerek, 'Sevsinler seni. Nasıl kuruyorsun Cumhuriyeti?' dedi.

Erdoğan, İstanbul teşkilatında partililerle bayramlaştı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, 2006 yılının sonu, 2007 yılının da ilk günlerine rastlayan Kurban Bayramı'nın, Orta Doğu'da, Irak'ta, Saddam'ın kararının verilip infaz edildiği bir gün olduğuna işaret etti. Bunun yanında yine Irak'ta her gün 50-60 Müslüman'ın ölümünün devam ettiği günler yaşandığını dile getiren Erdoğan, ?Bayram olması oradaki ölümleri maalesef durdurmuyor, yine aynı şekilde devam ediyor? diye konuştu.

AK Parti'ye yönelik kadrolaşma iddialarına değinen Erdoğan, 'Bu ülkede kadrolaşmanın en kaşarlısını CHP yapmıştır' dedi. Erdoğan, iktidarları süresince, geçmiş iktidarlar hangi kurallarla atama yapıyorlarsa aynı kuralları uyguladıklarını, ancak kendilerine bunun değiştiğinin söylendiğini dile getirdi. Erdoğan, 'Nasıl değişti? Pat hemen bir karar çıkıyor Danıştay'dan. Çıkan bu kararla 'siz bu adımı atamazsınız' diyor. Yani sizin orada bir güç olmanız, yürütme olmanızın önemi yok. Nereden kaynaklanıyor bu? İşte o kadrolaşmadan? dedi. Erdoğan, 'Kadrolaşma kadrolaşma diyorlar. İnsaf edin. Biz bu ülkede 10-20 yıldır görev yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını bir göreve atıyoruz. Bu görevden rahatsız oluyorlar' şeklinde konuştu.

CHP'Yİ İSPATA ÇAĞIRACAĞIM

Erdoğan, bütün parametrelerin ortada olduğunu belirtirken, ?Bu kadar olumlu bir gidiş varken, bunu saptırmanın ne anlamı var?? diye sordu. Bütçe müzakerelerinde söylenenleri, konuşulanları herkesin dinlediğini, muhalefetin nasıl hedef saptırdığını herkesin gördüğünü savunurken, bütçe müzakerelerinde CHP Sivas Milletvekili Nurettin Sözen ile tartışmasını anımsattı. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Asıl üzen beni ne biliyor musunuz? İspata davet ediyorum, edeceğim. Şu an bir İstanbullu olarak, burada doğmuş büyümüş biri olarak, bu şehirde belediye başkanlığı yapmış birisi olarak, şu yalan ifadelere tahammül etmek mümkün değil. 'Istranca dağlarındaki barajı ben yaptım' diyor adam. Bütün vesikalarıyla her şey ortada. Bunların protokollerini kim imzaladı, temellerini kim attı, açılışlarını kim yaptı, hepsi ortada. Ben burada CHP'yi de bizimle beraber ispata çağıracağım, ispata.?

PİSLİK PİSLİKLE TEMİZLENMEZ

Erdoğan, 2007'nin bir seçim yılı olduğuna işaret ederken şunları söyledi: ?Bu yolda bize adap dışı sözler söylenebilir, ama biz adabımızdan bir şey kaybetmeden çalışmaya, anlatmaya devam edeceğiz. Pislik pislikle temizlenmez. Bu bakımdan bu hassasiyetimizi koruyacağız. Sabırlı olcağız... Sizin iktidarınız döneminde 3.5 yıl orada kaldınız madem her şey yolundaydı niye erken seçime gittiniz? Tutuştunuz, sıkıştınız erken seçime gitmek zorundaydınız ve onun için de erken seçime gittiniz. Bu işi götüremediler. Onun için bırakıp kaçtılar, terk ettiler, mecalleri yoktu, projeleri yoktu.?

BAYKAL: GERMEYELİM

Bu arada Başbakan Erdoğan'ın ?Bu ülkede kadrolaşmanın en kaşarlısını CHP yapmıştır? sözlerine CHP lideri Baykal'dan tepki gecikmedi. Bazı partilerin bayram ziyaretinde, konuyla ilgili bir soru üzerine tartışmalara bayram molası verdiklerini söyleyen Baykal, ?Başbakan Bayram ortamında milleti bir tartışmaya tahrik edecek açıklamalardan kaçınmalıdır? dedi.

Şehitler üzerinden politika yapmayız

Konuşması sırasında bir partilinin "şehitler ölmez vatan bölünmez" diye slogan atması üzerine Erdoğan, "Bak bir arkadaşım ne diyor. Bu oyunlara asla gelmeyiniz. Şehitlerimiz üzerinden oy toplamaya çalışanlar var. Biz şehitlerimizin o mübarek vücutları üzerinden oy tahviline müracaat eden bir parti değiliz. Onlar ulaşması gereken kata ulaşmışlardır. Biz onların istismarını yapmayız. Yıllarca istismarını yapanları da çok iyi biliriz." diye konuştu.

'Genel müdür adayını kapıcıya soruyor'

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer'i isim vermeden eleştirdi. Müsteşar olarak atanacak kişinin evine gidip, eşinin giyiminin sorulduğunu belirten Erdoğan, "Böyle devlet yönetimi olmaz" dedi. Erdoğan, "Şu anda müdürlük, genel müdürlük hakkını kazanmış kişilerin atamasını yapıyoruz. Bir bakan onunla çalışmayı kendisi için daha uygun görüp bana teklif ediyor, ben de Sayın Cumhurbaşkanı'na gönderiyorum. Bundan daha doğal ne olur" diye konuştu. Atadıkları kişlerin bu ülkenin evlatları olduğunu belirten Erdoğan, "Bir genel müdür atayacaksınız, evine birisi gidip kapıcısına soruyor. 'Bunun eşi nasıl giyinir?', 'Kimlerle görüşürler? diye soruyorlar. Böyle bir devlet yönetimi, böyle devlet yönetimi anlayışı olur mu?" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber