02/01/2007 nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2007 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma törenine katılacak.

2- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da çeşitli incelemelerde bulanacak.

3- İstanbul'da vefat eden gazeteci - yazar Yener Süsoy'un cenazesi, öğle vakti Ataköy 5. Kısım Camii'nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

4- KKTC'lilerden, güneydeki mülkleri için AİHM'e başvuru...

- KKTC'li 4 kardeş, Kıbrıs Rum kesimindeki mallarının iadesi ve uğradıkları zararın karşılanması için AİHM'e başvurdu.

- Kardeşler, başvurunun "kabul edilebilirlik" incelemesini geçmesi durumunda Kıbrıs Rum Yönetimi aleyhine en az 7 milyon Avro'luk maddi ve manevi tazminat davası açacak.

5- KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer'in A.A'ya demeci:

"2006'daki birikimler, 2007'de BM zemininde görüşmelerin başlamasını gündeme getirecek."

6- Bayramlaşmalar...

- Sınır ötesi bayramlaşma kapsamında yakınlarını ziyaret etmek isteyen Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa'dan vatandaşların, Suriye'ye geçişleri sürüyor.

- "24. Geleneksel Rumeli-Balkan ve Kafkas Türkleri Bayramlaşması", 24 derneğin katılımıyla Bursa Kültürpark'ta gerçekleştirilecek.

7- Maliye'den TOKİ'ye arsa ambargosu...

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Toplu Konut İdaresine (TOKİ), arsa üretimi ve toplu konut yapımı amacıyla devredilen Hazine arazilerinin hiçbir biçimde üçüncü kişilere satılamayacağını bildirdi.

- Unakıtan, bu biçimde satış ihalesi yapılan arsaların ihalelerinin iptal edilmesini isterken, aksi takdirde devredilen Hazine arazilerinin geri alınacağı konusunda TOKİ'yi uyardı.

8- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay: "Bu yılı standart dışı ve kaçak akaryakıtla mücadele yılı olarak görüyoruz."

- "Yasadışı işlere bulaşmış, kaçak yollardan bu ülkeye kötü ürünler getirmiş kişiler açısından 2007 yılının çok zor bir yıl olacağını düşünüyorum."

9- Köprülerden kaçak geçtik...

- Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri OGS ve KGS gişelerinden geçen yılın ocak - kasım ayları arasında 1 milyon 54 bin 614 araç kaçak geçiş yaptı.

- Kaçak geçişlerin, köprülerde 3 Nisanda başlayan uygulamayla arttığı görülürken, nakit gişelerin kalktığı Boğaziçi Köprüsü'nden yalnızca nisan - kasım ayları arasında 624 bin 144 araç kaçak geçti.

- Her 2 köprüden günde ortalama 3 bin-4 bin 500 araç kaçak geçiş yaparken, köprülerden kaçak geçişlerin toplam maliyeti ise ocak - kasım arasında 34 milyon 82 bin YTL'yi aştı.

10- Haliç'te metro köprüsünün yapımına başlanıyor.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş: "Köprünün yapımı için en son engel olan Galata kara surlarına ait kalıntı duvarın nakli konusunda Anıtlar Kurulu ile görüşmemiz oldu. Kurul olumlu bakıyor. Karar geldi gelecek. Bu kararla artık problem kalmayacak."

- "2007 yılının ilk aylarında köprünün yapımına başlıyoruz. Teknik problemler de bitti. Hedefimiz 24 ayda bitirmek ve 2009'un başlarına yetiştirmek."

11- Nüfus sayımı, kapsamı genişleyerek sürecek.

- Bu aydan itibaren tüm Türkiye çapında sayım başlayacak, ardından günlük 800 bin-1 milyon kişi arasında sisteme veri girişi olacak.

- Nevşehir'de nüfus sayımı işlemleri tamamlanırken Sinop, Karabük, Niğde, Çankırı, Kırşehir ve Aksaray'da tamamlanmak üzere.

12- KİT'lerde yeniden yapılanma...

- Kamu iktisadi teşebbüslerinde (KİT) istihdam edilen personel sayısı 200 bin düzeyinde bulunuyor.

- KİT'lere yeni alınacak personelin üretim ve hizmet birimlerinde doğrudan çalışması ve teknik nitelikleri haiz olmasına dikkat edilecek.

13- FİSKOBİRLİK'in geleceğinde üreticinin rolü...

- Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk: "Üreticimiz, birliğine sahip çıkmadığı takdirde piyasa şartlarında fındık alımı ve satımı yapmamız oldukça zor."

- "Fındığa fiyat verebilmemiz ve bunun arkasında durabilmemiz için güçlü olmak zorundayız."

14- Güneydoğu Anadolu'da kadınlar mikrokrediden makro gelir elde ediyor.

- Yoksulluğun azaltılması için 4 yıl önce başlatılan mikrokredi projesinden yararlanan kadınların sayısı 4 bini aştı.

- Kadınların kullandığı kredi miktarı da 5 milyon YTL'ye ulaştı.

- Proje koordinatörü Khan Chowdhury: "Mikrokredi projesi 100'ü aşkın ülkede uygulanıyor."

15- Elazığ, Güneydoğu Anadolu'nun bölge afet müdahale ve lojistik merkezi...

- Bünyesinde 15 ili barındıran merkez, bölgede olası bir afette 45 bin insanın acil barınma, beslenme, kısmi sağlık ve psikososyal ihtiyaçlarını karşılayacak kapasiteye sahip.

- Merkez Müdürü Ahmet Taş: "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan ve 28 bin insanın direkt etkilediği sel felaketinin boyutuna göre anında afet müdahale ekipleri oluşturduk."

16- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımların bazıları, ikinci yarı hazırlıklarına Antalya'da başlıyor.

- Beşiktaş, sezonun ikinci yarısı için BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde toplanıp antrenman yapacak. Siyah-beyazlılar, akşam saatlerinde hazırlık kampı için Antalya'ya gidecek.

17- "3 büyükler" sezon sonunda terleyecek.

- Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ta, sezon sonunda toplam 25 futbolcunun sözleşmesi bitiyor.

- Fenerbahçe, 11 futbolcuyla başı çekerken, Galatasaray'da 9, Beşiktaş'ta ise 5 futbolcunun sözleşmeleri sona erecek.

18- Fenerbahçe'nin 3 kralı...

- 2006-2007 sezonunda 3 kulvarda da mücadelesini sürdüren Fenerbahçe'yi, attığı gollerle Alex, Tuncay ve Semih sırtladı.

- Turkcell Süper Lig'de Alex 11, Avrupa kupalarında Tuncay 5 ve Fortis Türkiye Kupası'nda da Semih, attığı 5 golle takımının en golcü oyuncuları oldu.

19- Futbolun gezginleri...

- Aydınsporlu Aydın Kahraman, kariyeri boyunca yaptığı 22 transferle en fazla takım değiştiren oyuncu olurken, onu şu anda Çaykur Rizespor'da mücadele eden Tolga Doğantez ile Küçükköyspor forması taşıyan Fazlı Ulusal izledi.

20- Sponsorluk Yasası en çok voleybola yaradı.

- Yasanın çıkmasının ardından Voleybol Federasyonu, 1 milyon 914 bin YTL ile en fazla sponsor geliri elde eden federasyon oldu.

- Voleybol Federasyonunu, 866 bin 785 YTL ile atletizm, 586 bin 407 YTL ile de Satranç Federasyonu izliyor.

- Sponsorlardan yalnızca 2 bin 500 YTL gelir sağlayan Sualtı Sporları Federasyonu, tablonun en altında yer alıyor.

21- Milli buz patenci Tuğba Karademir'in ocak ayı programı hayli yoğun...

- Karademir, önce Dünya Üniversite Kış Spor Oyunları, ardından da Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek.

22- Federasyon başkanı, yabancı antrenöre sponsor oldu.

- Trap-Skeet Milli Takımı'nın başına getirilen Azeri antrenör Hafız Caferov'a Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Latif Aral Aliş, sponsorluk yapacak.

- Aliş: "Hedefimiz, ateş etmeyi sevenleri spora kanalize etmek."

- "Azeri antrenörle gözümüzü olimpiyatlara çevirdik."

23- Federasyonların 2006 yılı değerlendirmeleri...

- Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi: "Atletizm, spor dalları içinde ve toplum eğitiminde temel branştır."

- "Toplam 50 kampın gerçekleştirildiği 2006 yılında 25 uluslararası yarışmaya katıldık ve ülkemize toplam 198 madalya kazandırdık."

- "Elvan Abeylegesse, Binnaz Uslu, Nevin Yanıt ve Türkan Erişmiş, Avrupa şampiyonalarında kürsüye çıkarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etti."

- Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş: "Uluslararası müsabakalarda toplamda 8 altın, 11 gümüş ve 7 bronz madalya kazandık."

- Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu: "2006 yılında Formula 1 ve Dünya Ralli Şampiyonası ile ilgili bazı sorunlar çok zamanımızı aldı."

- "Jason Tahincioğlu'nun Formula 1'de yarışıp yarışmaması 2-3 yıl içinde belli olacak."

- "Formula 1 ödül töreniyle ilgili Türkiye'nin aldığı cezanın yarısını MSO ödedi, diğer yarısına yönelik FIA ile henüz bir görüşme yapmadık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber