Dosya savaşı başlıyor

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 04 Ocak 2007 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan'ı köşeye sıkıştırmak için ?yolsuzluk-yoksulluk' harekâtı başlatan Mumcu, ilk dosyayı 9 Ocak'ta açacak

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı köşeye sıkıştırmak için yolsuzluk dosyası harekâtı başlatıyor.

ANAVATAN'ın Meclis'te her hafta yapacağı grup toplantısında bir dosya açıklayacağını bildiren Mumcu'nun ilk dosyasını da 9 Ocak'ta gündeme getirmesi bekleniyor.

Mumcu, seçim stratejisini de yolsuzluk dosyaları üzerine kuracak. Anavatan Partisi Genel Başkanı, meydanlarda AKP'nin yolsuzluk, yoksulluk, yasaklarla mücadele etmek için geldiğini, ancak bunu unuttuğunu ifade edecek.

Dosya savaşı

Mumcu, 2007 Yılı Bütçe Yasası'nın tümü üzerindeki görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, ?Bugünden itibaren haftada bir yolsuzluğu gündeme getirmeyen Erkan Mumcu'ya da yazıklar olsun. Tütün yolsuzluğunun hesabını sormayan Erkan Mumcu'ya da yazıklar olsun. Demiryolu yolsuzluğunun hesabını sormayan Erkan Mumcu'ya da yazıklar olsun. Tekel yolsuzluğunun hesabını sormayan Erkan Mumcu'ya da yazıklar olsun? sözleriyile, dosya savaşı başlatacağının mesajını vermişti.

ANAVATAN Lideri Mumcu'nun sözlerinin ardından Anavatan'a vatandaşlardan yolsuzluk konusunda ihbarlarının geldiği belirtildi.

Mumcu'nun yaptığı konuşmanın ardından Meclis, 9 Ocak Salı gününe kadar 11 günlük bayram tatiline girdi. Meclis 9 Ocak'ta çalışmalarına başlarken, Anavatan Partisi de grubunu aynı tarihte toplayacak. Anavatan Partisi Genel Başkanı'nın ilk dosyasını o gün açıklaması bekleniyor.

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş da, her hafta grup toplantısında bir yolsuzluk açıklayacaklarını belirtirken, bu konuda sıkıntı çekmeyeceklerini ifade etti.

Yolsuzlukların en çok yaşandığı dönemin AKP Hükümeti olduğunu iddia eden Sarıbaş, ?81 ilde yolsuzluk var. Belediyelerde, il özel idarelerinde, kamu kurum ve kuruluşlarda, bakanlıklarda yolsuzluk var. O kadar çok yolsuzluk var ki, hiç sıkıntı çekmeyiz? diye konuştu.

?İhbar yağıyor?

Kamu kurum ve kuruluşların göbeğine kadar yolsuzluğun içine battığını ileri süren Sarıbaş, ?Hatta haftada bir değil, haftada 3-5 dosya açıklayabiliriz. Bu konuda zorluk yaşamayız? dedi.

Yolsuzluk konusunda vatandaşlardan da telefonla, mektupla ihbarların geldiğine dikkat çeken Sarıbaş, ?Bunları ön incelemeden geçiriyoruz. Millet için hayırlı görmediklerimizi de açıklarız? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber