Sirkeci Garı'nda 100 yıllık buluşma

İstanbul'da yaşayan yüzlerce Balkan göçmeni, dün Türkiye'ye ilk ayak bastıkları yer olan Sirkeci Garı'nda Rumeli'den ayrılışlarını anma etkinliği düzenledi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Ekim 2016 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sirkeci Garı'nda 100 yıllık buluşma

ARİF BALKAN

Kosova Prizrenliler Derneği tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Bir Kofer, Bir Sandık" adı verilen etkinlikte göçmenler, Rumeli'nin yöresel kıyafetleri ve lezzetleriyle geçmişlerini andı.

'Ruhsal bir yolculuk'

Garda yurt dışından da misafirler vardı. Etkinliğe, Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Meclis Başkan Yardımcısı Fikrim Damka, Meclis Genel Sekreteri İsmet Krasnici ile milletvekilleri Muferra Sinik, Bali Muherremaj'ın yanı sıra Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ve pek çok Rumeli derneği temsilcisi katıldı. Göçün acı bir tecrübe olduğunu belirten Kosova Prizrenliler Derneği Başkanı Gülen Aksu Türker, "Trenlerle buraya gelen babalarımız dedelerimiz için buradayız. Sadece coğrafi ve fiziki bir yer değiştirme değil, aynı zamanda ruhsal bir yolculuk göç. Göçün zor yüzünü çocuklarımıza anlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber