FETÖ bulunduğu her ülke için tehdit

Gülen'i iade etmediği için ABD'ye sitem eden Erdoğan, "FETÖ'ye karşı tüm dünyanın teyakkuzda olması lazım. Bu örgüt sadece Türkiye için değil varlık gösterdiği her ülke için tehdittir" dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Ekim 2016 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ bulunduğu her ülke için tehdit

Abdullah Karakuş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ'nün faaliyet gösterdiği tüm ülkeler için güvenlik tehdidi olduğu uyarısında bulunarak, "Bunu devlet başkanlarına, hükümet başkanlarına söylüyorum. Ama hala bunu farkında olmayanlar var. Başta Amerika. '170 ülkede faaliyet sürdürüyoruz' diyorlar. Biz de o 170 ülkeye diyoruz ki uyanık olun. Yarın aynı şey sizin de başınıza gelir" dedi. Erdoğan, dün Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansı'nda şu mesajları verdi:

AMERİKA FARKINDA DEĞİL: Terör örgütleriyle mücadele konusunda kayıtsızlık ve ikircikli tavır var. Ülkemizin 15 Temmuz gecesi maruz kaldığı darbe girişimi, aynı zamanda yeni nesil bir terör eylemidir. Devlet birimlerine sızmış FETÖ üyelerinin son yıllarda yürüttüğü saldırılar, 15 Temmuz'da bir grup asker elbisesi giymiş teröristin giriştiği darbe girişimiyle zirveye ulaşmıştır... Bu örgüt sadece Türkiye için değil, farklı kılıflar altında varlık gösterdiği her ülke için aslında güvenlik tehdidir. Bunu devlet başkanlarına, hükümet başkanlarına söylüyorum. Ama hala bunu farkında olmayanlar var. Başta Amerika. Mahkemeler karar verecekmiş. Amerika bizden terörist istediği zaman biz hemen paketleyip gönderiyoruz. Mahkeme kararı demiyoruz. Ama biz aynı karşılığı stratejik ortağımızdan göremiyoruz.

SALTANAT SÜRÜYOR

Konuştuğumuz zaman bunu medya üzerinden yapmayalım. Eyvallah medya üzerinden yapmayalım. Biz büyükelçilerimiz vasıtasıyla, bizzat kendimiz telefonla görüşmek suretiyle, Dışişleri bakanlarımız görüşmek suretiyle, devlet başkanları olarak görüşmek suretiyle zaten bunu sizlerle paylaşıyoruz. Ama bir terörist hala, 17 yıldır 400 dönüm arazide saltanat sürüyor, bize teslim etmiyorsunuz. Bunu her yerde söylediğim için burada da rahat rahat söylüyorum. Kendi içimizde bile bazıları diyor ki 'Bizim Cumhurbaşkanımız çok dik konuşuyor'. Ya olduğun gibi görüneceksin ya da göründüğün gibi olacaksın.

170 ÜLKEYİ UYARIYORUZ: Biz benzer terör eylemlerine karşı tüm dünyanın teyakkuz halinde olmasında fayda görüyoruz. 170 ülkede faaliyet sürdürüyoruz diyorlar. Biz de o 170 ülkeye diyoruz ki uyanık olun. Yarın aynı şey sizin de başınıza gelir.

'Batı'nın eseri'

Suriye ve Irak'ta tüm hızıyla süren terörizm tehdidi özellikle Batı ülkelerinin yanlış politikalarıyla küreselleşme yolunda hızla ilerliyor. Ortaya çıkışının ve varlığının devam ettiriyor olmasının hiçbir rasyonel sebebi olmayan DEAŞ yüzünden insanlık tarihinin en köklü birikimleri ve en kadim halkları adım adım yok ediliyor.

SÖZ VERİP TUTMAZLAR: Terörizmin yan etkilerinden biri olan mülteci sorunun yükü, sadece en başta Türkiye'nin yer aldığı birkaç ülkenin sırtına yüklenmiş durumda. Maalesef gelişmiş ülkeler, bu sorun karşısında sınırları kapatmaktan, duvarları yükseltmekten, mültecileri insanlık dışı uygulamalara tabi tutmaktan başka hiçbir şey yapmadı, yapmıyor... İşte AB... Söz verdiler 3 milyar avro dediler. Hala 3 milyar avrodan mültecilere gelen, 179 milyon avro. Süre geçti, yıl bitiyor.

Güya ikinci bir 3 milyar avro vereceklerdi. Bunlar söz verirler, ama yerine getirmezler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber