5 Ekim 2016'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2016 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 Ekim 2016'dan önemli gündem başlıkları

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi üyeliklerine seçilen Recai Akyel ile Yusuf Şevki Hakyemez'in andiçme törenine katılacak.

- Erdoğan, Bahreyn Başbakan Yardımcısı Şeyh Ali Bin Halife El Halife'yi ve Rolls-Royce CEO'su Warren East'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/10.30/13.15/14.15)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Avustralya'da Viktorya Eyalet Parlamentosu ile Türkiye-Avustralya Dostluk Anıtı'nı ziyaret edecek.

(Melbourne)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesinin yeni üyelerinin andiçme törenine katılacak ve partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/10.30/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye Yeşilay Cemiyetince Cerrahpaşa'da gerçekleştirilecek YEDAM Genel Merkezi'nin açılış törenine iştirak edecek.

(İstanbul/11.00)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İstanbul 5. Levent Projesi Dahilinde Kentsel Dönüşümle Yapılan 400 Konutun Kura Çekim Töreni"ne katılacak.

(İstanbul/11.00)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'de Havza Bazında Hassas Alanların ve Su Kalitesi Hedeflerinin Belirlenmesi Projesi"nin kapanış toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, partisinin Ar-Ge Başkanlığı İl Başkanları Toplantısı'nın açılışında konuşacak.

(Ankara/10.00)

5- TBMM Genel Kurulunda, Kişisel Verilerin Korunması Kuruluna üye seçimi yapılacak.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Japonya'daki temasları kapsamında Bilim ve İnovasyon Ulusal Müzesini, NEC firması Sergi Salonu'nu, Japon Uzay Araştırma Merkezini ziyaret edecek.

(Tokyo/Tsukuba)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gürcistan'da Milli Müzeyi, Altın Fonunu ve Türk Büyükelçiliğini ziyaret edecek, Türk işadamlarıyla görüşecek.

(Tiflis)

3- Maliye Bakanı Naci Ağbal, DMO "Taşıt, Üst Yapılı Taşıt ve İş Makineleri Sektör Buluşmaları" ile TOBB Yönetim Kurulu toplantılarına katılacak.

(Ankara/10.00/14.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Belçika'da Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de katıldığı Brüksel Afganistan Konferansı'na iştirak edecek.

(Brüksel)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Dacic'le resmi konutta baş başa ve heyetlerarası görüşme yapacak, ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/18.00/18.30/19.00)

3- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa)

4- Gazze'ye Özgürlük Koalisyonu'nun organizesinde yola çıkan ve Gazze sularına yarın ulaşması beklenen Zaytouna gemisinin yolculuğu takip ediliyor.

(Kudüs)

5- Suriye'de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya'nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ'ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı Reyyan Ana Okulu açılışına katılacak.

(Ankara/10.00)

2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor.

KÜLTÜR-SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Hollanda'da Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret edecek.

(Amsterdam)

SPOR

1- Basketbolda Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Fenerbahçe ile Anadolu Efes, Ankara Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(Ankara/20.00)

2- Türkiye-Ukrayna maçına doğru

- Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ukrayna maçıyla ilgili Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- A Milli Takım, Ukrayna maçının son çalışmasını yapacak.

- Ukrayna Teknik direktörü Andriy Shevchenko, Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda basın toplantısına katılacak.

- Ukrayna, Türkiye maçının hazırlıklarını Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

(Konya/17.45/18.30/19.00/19.30)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası ön eleme turu ilk maçında Canik Belediyespor, Rusya'nın Chevakata takımıyla karşılaşacak.

(Samsun/18.00)

4- Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta 6. hafta maçları oynanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber