Ata Özer: İmtiyazlı sınıf uygulaması inceleniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2007 14:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, bir ilköğretim okulunda ''imtiyazlı sınıf uygulaması'' yapıldığı iddiasına ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Konuya ilişkin bilgi veren Özer, böyle bir icraatı öncelikle bir baba olarak kabul edemeyeceğini vurgulayarak, bir gazetede yer alan iddialarla ilgili araştırma ve inceleme yapılmadan karar vermenin doğru olmayacağını söyledi.

''Konuyla ilgili olarak 2 müfettişi hemen valilik onayı ile gönderdim. Okulda inceleme ve soruşturma başlatıldı'' diyen Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Eğer o okulda gerçekten böyle bir icraat yapılıyorsa, bu insan haklarına ve eşitlik ilkelerine de aykırı. Çocukların normal bir şekilde eğitim ve öğretim yapmasına da aykırı. O bakımdan gerekli incelemeyi başlattık. Çıkacak sonuç olayı doğrularsa, bakanlığımızın emir ve yönetmeliklerine göre ilgili kişi hakkında gereği yapılır. Çocuklar arasında ayrımcılık yapılmışsa bunun karşılığında ne yapılması gerekiyorsa yapılacak. Bakanlığımız da, valiliğimiz de yapar. Kimsenin böyle bir hakkı yok.

Çocukları renk, ırk ayrımına, düşüncelerine, zengin veya fakirliklerine göre imtiyazlı, imtiyazsız ayırmak hiçbir yöneticinin ne insani hakkıdır ne de kendisine böyle bir talimat verilmemiştir. Kimse uygulayamaz, ben böyle bir uygulamayı yapan herkesin karşısına bakanlık ve insanlık adına çıkarım. Böyle bir şey varsa kimse saklayamaz, hasır altı edemez.'' Özer, müfettiş soruşturmasının birkaç gün alacağını ve sonuçta bir rapor hazırlanacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber