Kar tatiline Eğim- Sen'den tepki

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Ocak 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Eğitim- Sen Şube Sekreteri Hasan Göngör, kent merkezindeki bazı okulların kalorifer kazanları donduğu için tatil edilmesine tepki gösterdi

Diyarbakır'ın son yılların en soğuk kışını yaşadığına dikkat çeken Göngör, "Okullar kalorifer kazanları donduğu için tatil edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önlem alması için okul yöneticilerini önceden uyarması gerekirdi. Merkez okullarımızın yarısına yakınında 2 gündür eğitim-öğretim yapılmamakta. Yaklaşık 40 okulumuzun kalorifer kazanları dondu, petekleri patladı. Yetkililer, 30 okul idarecisi hakkında soruşturma açacağını söyledi. Bu sorunun yüzde 20'si okul idarecisinden kaynaklanıyorsa, yüzde 80'i de Milli Eğitim Müdürlüğü'nden kaynaklanıyor. Çünkü okullarımızda kaloriferi yakan personel ya geçici görevli ya da eğitimsiz. Tüm olumsuzluktan sorumlu olan Milli Eğitim Müdürü'nün istifa etmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Öte yandan Güngör, Ankara'da bir okulda öğrencilerin uçucu madde kullanmasının 3 gün boyunca medyada yer aldığını, ancak Diyarbakır'da da var olan bu sorunun gündeme getirilmediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber