Bir fabrika sizden bir fabrika bizden

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Suudi Arabistan temasları kapsamında yatırım çevreleri ile bir araya geldi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 06 Ekim 2016 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir fabrika sizden bir fabrika bizden
Hüseyin Likoğlu

Türkiye ve Suudi Arabistan'ın ekonomi alanında "tamamlayıcı ülkeler" olduğunu ifade eden Elvan, "İş adamlarımızla birlikte geldik. Neden bir araya gelip, birlikte fabrikalar kurmuyoruz. Türk iş adamları Suudi Arabistanlı iş adamları ile bir araya gelmelidir. Bir fabrika Türkiye'de kuracaksak, bir fabrika da Suudi Arabistan'da kurulur" şeklinde konuştu.

Bakan Elvan, Suudi Arabistan temasları kapsamında beraberindeki heyetle ilk olarak Ekonomi ve Planlama Bakanı Adil bin Muhammed Fakih ile bir araya geldi. İki ülke haklarının yararına birçok projenin gerçekleştirilebileceğine işaret eden Adil bin Muhammed Fakih, bu çerçevede iş fırsatlarının değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ekonomik alanda iki ülkenin güçlü temellerinin olduğuna dikkati çeken Elvan, buna rağmen ticari ilişkilerin istenilen seviyeye ulaşmadığının altını çizdi.

İŞBİRLİĞİNE DEVAM

Her alanda Suudi Arabistan ile iş birliği yapmak istediklerini dile getiren Elvan, iki ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerini vurguladı. Heyette yer alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da Müslüman ülkeler arasındaki ticaret hacminin artırılması gerektiğine dikkati çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber