Kopya çekerken yakalanan öğrenci öğretmenini bıçakladı

Haber Giriş : 23 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sınavda kopya çekerken yakalanan lise öğrencisi kendisini uyaran öğretmenini "Beni rencide etti" diyerek bıçakladı.

Adana'da lise son sınıfta okuyan 17 yaşındaki Ö.A. dün sabah girdiği sınavda kopya çekerken yakalanınca yanında taşıdığı bıçakla kan döktü.

Ö. A. kopye çekmemesi için kendisini uyaran öğretmenini sırtından bıçaklayarak yaraladı. Olay Bilal Karahan adlı öğretmenin yaptığı coğrafya sınavında meydana geldi. Yazılı yaptığı sınavda öğrencilerine soruları yazdıran Karahan daha sonra aralarda dolaşarak sınav sonunu beklemeye başladı. Genç öğretmen bu arada öğrencilerinden Ö.A.'nın kopya çektiğini fark etti.

Öğrencisinin yanına giden öğretmen Bilal Karahan, kağıdı aldıktan sonra kopya çekmenin bilgi hırsızlığı yapmak olduğunu söyleyerek öğrencisini uyardı. .

Islık Çalınca Kızdırdı

Öğretmeninin yaptığı uyarıya sinirlenen Ö. ıslık çalarak olaya aldırış etmediğini göstermeye çalıştı. Bunun üzerine öğretmen Karahan bir kez daha öğrencisini uyardı ve yaptığının yanlış olduğunu, tekrarlaması halinde sınıftan dışarı atacağını söyledi. Arkasını dönüp yürümeye başlayan öğretmeninin bu sözlerine de içerleyen Ö.A. yanında taşıdığı "kelebek" bıçağı çekerek öğretmeninin sırtına sapladı. Arkadaşlarının müdahale etmesine fırsat vermeyen genç koşarak sınıftan çıktı.

Kaçmaya Çalıştı

Öğrencilerin şaşkın bakışları arasında gerçekleşen olayda kanlar içinde kalan Bilal Karahan, öğrencilerin haykırışlarına koşan diğer öğretmenler tarafından Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan öğretmenin sağlık durumunun ciddi olduğu bildirildi. Olaydan sonra okul ve çevresinde operasyonlara başlayan polis Ö.A. adlı öğrenciyi bir dolmuşa binerek olay yerinden uzaklaşmaya çalışırken yakaladı. Ö.A.'nın ifadesinde, öğretmeninin kendisini kız arkadaşlarının yanında rencide ettiğini, bu nedenle saldırıyı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Ö.'nün olay sırasında kullandığı bıçak da ele geçirildi.

Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber