Her 5 liseliden biri madde bağımlısı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Ocak 2007 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim -Sen'in 3 yıl önce 42 ilde yaptırdığı ankete katılan 13 bin 950 öğrenciden bir kısmının iki maddeye birden bağımlı olduğu ortaya çıkmıştı

Lise öğrencilerinin madde bağımlılığı sorununa, Türk Eğitim - Sen'in üç yıl önce yaptırdığı ankete rağmen yeterince önlem alınmadığı ortaya çıktı.

2004'te yapılan ankette "Öğrencilerin uyuşturucu maddeyi evde tek başlarına, arkadaşlarıyla sokaklarda ve okulda kullandıkları belirlenmiştir. Öğrencilerin büyük bölümü alkolü barda tükettiklerini belirtmişlerdir. Bu durumda okul çevresinde alkol ve uyuşturucu tüketimine elverişli yerleri sürekli izlemek okul yönetimlerine düşen önemli bir görevdir" denilmişti. Sendika, 42 ilden 13 bin 950 ortaöğretim öğrencisiyle yapılan ankete katılan öğrencilerden yüzde 21.29'unun herhangi bir maddenin bağımlısı olduğunu ifade etti.

En yüksek oran sigarada

Öğrencilerden yüzde 13'ünün sigara, yüzde 7'sinin alkol ve yüzde 1.29'unun uyuşturucu alışkanlığı olduğu belirlendi. Buna göre, her 5 liseliden 1'i madde bağımlısı. Anket öğrencilerden bazılarının da iki maddeye birden bağımlı olduğunu gösterdi. Öğrencilerden yüzde 4'ünün sigara ve alkole, yüzde 1'inin sigara ve uyuşturucuya, yüzde 1'inin de alkol ve uyuşturucuya bağımlı oldukları saptandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber