Aycı: 15 Temmuz sonrası yolcu kaybı yok

THY'nin 15 Temmuz mesaisi sürüyor. 65 yabancı gazeteciye daha, gerçek Türkiye'yi anlatan İlker Aycı, "Bombalı saldırı ve 15 Temmuz sonrası transitte yolcu kaybetmedik, iş modelimizde transit yolcu yüzde 60'a çıktığı" dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Ekim 2016 01:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aycı: 15 Temmuz sonrası yolcu  kaybı yok

Türk Hava Yolları (THY) şimdi de Romanya, Ukrayna, Slovenya, Kosova, Bosna Hersek, Gürcistan, Karadağ, Makedonya ve Bulgaristan olmak üzere 11 Balkan ülkesiyle Doğu Avrupa ülkelerinden 65 gazeteciyi daha ağırladı. Gazetecilere FETÖ'nün gerçek yüzünü anlatan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

YENİ KASLARIMIZ ÇALIŞTI

Aycı, bir Azeri gazetecinin Atatürk Havalimanı'ndaki bombalı saldırıyla FETÖ'nün darbe girişiminin THY markasına ne gibi etkileri olduğu yönündeki sorusuna karşılık, "Yabancı gazetecileri Türkiye'ye davet etmek, bu kayıpları önlemek için attığımız adımlardan biri. Önce şunu söylemeliyim; transitte yolcu kaybetmedik. Asıl lokal varışlı yolcuyu kaybettik bir miktar. Bunu telafi etmek için transite yüklendik. Bugün iş modelimizin içerisinde transit yolcu yüzde 60'a geldi. Bu transit yolcu bizim bugüne kadar hiç çalıştırmadığımız kaslarımızı çalıştırmamızı sağladı" yanıtını verdi.

250 MİLYON $ TASARRUF

Çeşitli stratejiler izlediklerini açıklayan Aycı, bunlardan birisinin iletişim, tanıtım ve bilgilendirme stratejisi, bir diğerinin gelir yönetimindeki strateji, üçüncüsünün ise bir tasarruf planıyla son çeyrek için hazırlanan 250 milyon dolarlık tasarruf planı olduğu belirtti. Aycı, "Bu ajandayla şirketi sağlam tutmayı başarıyoruz" dedi.

'Aırbus a350' incelemede

Aycı, Doğu Ukraynalı bir gazetecinin "Ülkemizin doğusunda bir savaş var ama siz 5 şehre uçuyorsunuz. Nasıl yapıyorsunuz?" sorusuna şu örnekle cevap verdi: "Irak'taki yabancı işadamlarına şikayetlerini sormuşlar, onlar da 'güvenlik' demiş. Türk işadamları ise 'ulaşım' cevabını vermiş. Bu bizim karakterimizde var. Biz Türk'üz, daha çok uçarız." Aycı, ayrıca önümüzdeki yıl için Boeing 787 -900 Dreamliner ve Airbus A350 tipi uçakları incelediklerine de dikkat çekti.

FETÖ'ye Iron Man'den 'Mandarin' benzetmesi: Piyon terörist!

Gazetecilerin özellikle FETÖ'yle ilgili sorularına muhatap olan Aycı, FETÖ'yü şu çarpıcı örnekle anlattı: "Bu adam bir dini lider olarak ortaya çıktı ama daha sonra bambaşka bir şeye dönüştü. Sizi ele geçiriyorlar ve siz aklınızı onlara kiralıyorsunuz. Pensilvanya'da Beyaz Saray'dan daha geniş sarayda oturuyor. Ziyarete gittiğinizde internette birçok video var izleyebilirsiniz, o peygamber gibi, Tanrı'nın oğlu gibi, bu Game of Thrones değil. Bu gerçek hayat ve bu adam, sözde dini lider.

Arkasında başka bir beyin var

Tahtta oturuyor, siz aşağıda oturuyorsunuz ve ona bakıyorsunuz. İnternette onun dini açıklamalarını okuyorsunuz, tiyatroyu izliyorsunuz. Iron Man 3'ü izlediniz mi? Robert Downey Jr. büyük bir oyuncu. Ben Kingsley'in rolü var Iron Man 3'te. Mandarin karakterini canlandırıyor. Mandarin terörist rolünde, her yere bomba koyuyor ve ABD Başkanını tehdit ediyor. Filmin ikinci bölümünde Mandarin tutuklanıyor. 'Lütfen yapmayın, ben Mandarin değilim' diyor. Ben bir tiyatro oyuncusuyum, figüranım diyor. Bana bir senaryo verdiler ve ben rolümü oynuyorum. Iron Man onu yakalıyor ve anlıyor ki, Robert Downey JR anlıyor ki onun arkasında başkaları var, başka bir beyin var arkasında. Mandarin karakterini izleyin ve ne demek istediğimi anlayacaksanız. Planlayıcının kim olduğunu ve ne yaptıklarını anlayacaksınız."

'5 yıldızlı' güvenlik geliyor

Atatürk Havalimanı'nda ne gibi önlemlerin alındığına ilişkin soruya ise Aycı, "Kendi tedbirlerimizi alıyoruz. Hem Avrupa Sivil Havacılık Teşkilatı hem de Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı tarafından denetleniyoruz. Dünyada 10 tane 5 yıldızlı havalimanından 5'inin güvenliğini yapan şirketle çalışma yapıyoruz. Çok yakında sonuçlanacak" dedi.

En önemli sigortamız Erdoğan'ın liderliği

Üsküplü bir gazetecinin bombalı saldırılar ve FETÖ'nün darbe girişimi sonrası THY'nin sigorta politikaları konusundaki sorusunu ise THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, "En önemli sigorta ülkedeki liderlik. Sayın Erdoğan'ın liderliği çok kuvvetli bir liderlik. Sayın Erdoğan'ın liderliği çok kuvvetli bir liderlik. Hatta ABD'li bir ekonomist bir sohbet sırasında 'Maalesef ABD ekonomisi Obama'nın liderliğinde iyi gitmiyor. Türkler Erdoğan'ı bize vermeli Obama'yı almalı gibi bir şey söylemişti. Liderlik ve istikrar çok önemli" dedi.

Uçuşlara '1 saat ileri' ayarı

BU arada THY, yeni saat düzenlemesiyle ilgili çalışmasını tamamladı. THY Basın Müşavirliği'nin açıklamasına göre, THY, 8-9 Ekim'de yapılacak işlemle, 30 Ekim 2016 ila 25 Mart 2017 arasında yapılacak seferlere ait saatleri, Türkiye çıkışlı ve Türkiye varışlı bir saat ileriye alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber