'Komutanların terfilerini inceleyelim'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, OHAL'in tekrar uzatılmasının, "darbe girişiminin siyasi ayağını saklamaya yönelik" olduğunu iddia ederken hükümete çağrıda bulundu.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Ekim 2016 06:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Komutanların terfilerini inceleyelim'

MERİÇ TAFOLAR

Tezcan, "Hükümete bir teklifte bulunuyorum: OHAL'e gerek yok. 3 aya yakın dönemdir devam ediyor OHAL. 80 gün içerisinde darbenin tepe noktasına ilişkin işlem yapıldı mı? Hayır. Darbeye karışan bütün komutanlar tutuklandılar. Bu komutanların silahlı kuvvetlerdeki tayin, terfi seyrini beraber inceleyelim. Hangi şura kararlarıyla yükselmişler? Bunların yükselme sürecinde hangi siyasetçi, hangi siyasi kurum destek vermiş? Silahlı kuvvetlerin tepesinin yol haritasını çıkaralım, bunların yükselmesinin önünü açan kimler varsa, sorumluları çıkaralım" dedi.

Tezcan, OHAL'in ikinci kez uzatılacak olmasına ilişkin Milliyet'e yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

- SAKLAMAYA DÖNÜK SÜREÇ: OHAL'in uzaması darbenin siyasi ayağını ortaya çıkarmaya dönük değil, siyasi ayağını saklamaya dönük süreç olacak. Endişemiz bu.

- ÜSTÜ ÖRTÜLECEK: Bu, OHAL sürecinde açığa çıkarılamaz, üstü örtülecek. Parlamentonun etkin olarak sürecin içinde olması, medya denetimine, kamuoyu denetimine ihtiyaç var. Bütün bu demokratik kurumların devre dışı bırakıldığı bir yerde darbe girişiminin siyasi ayağına ulaşılmaz, gizlenir. Hangi siyasi yapıya, hangi siyasetçiye, hangi döneme uzanıyorsa oraya kadar gitmesi lazım.

- ECEVİT DÖNEMİ, SHP KOALİSYONU: Bunu söylerken sadece 2002-2016 arasını inceleyelim demiyorum. Ecevit dönemine de bakalım, SHP koalisyonuna da bakalım. Hepsine bakalım. Herkes bunun sonuçlarını bütün bir samimiyetle sonuna kadar gitmeye kararlı olsun, biz kararlıyız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber