FETÖ'nün süreci sulandırmak için kullandığı 8 taktik

FETÖ mensuplarına yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, örgütün elebaşı Gülen'in iadesi için Türkiye'nin ABD'yle resmi temasları kararlıkla sürdürülüyor. Son günlerde FETÖ'nün süreci sulandırma planlarına girişmiş olduğu ve manipülatif yöntemlerle 15 Temmuz'un üstüne kapamaya kalkıştığı tüm açıklığıyla ortada. FETÖ'nün yeni taktiğini gözler önüne seren 8 örneği derledik...

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Ekim 2016 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün süreci sulandırmak için kullandığı 8 taktik

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından 81 ilin tümünde hummalı bir biçimde operasyonlar başlatıldı. Örgüt mensubu binlerce terörist tutuklanırken, ihraçlar ve gözaltılar da tüm hızıyla sürüyor.

Son günlerdeyse örgütün farklı bir yol izlediği, örgüt dışından da bu taktiğe farkında olmadan katkıda bulunulduğu net bir şekilde görülüyor. Buna göre FETÖ'nün yeni planı, süreci

sulandırmak

ve

hafifletmek

...

-Madde 1

FETÖ operasyonunda 'one minute' donları

Sulandırma çalışmalarının en bariz örneği geçtiğimiz günlerde Muğla'da ortaya çıktı. FETÖ'ye yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında, polis bir depoda arama yaptı. Yasak yayınlar ve örgüte gelir sağlamak için düzenlenen kermeslerde satışa sunulmak üzere hazırlandığı belirlenen eşyalar ele geçirilirken, 'One Minute' yazılı iç çamaşırlarının da bulunduğu görüldü.

Madde 2

NBA'den Enes (Kanter) Gülen

15 Temmuz öncesi olduğu gibi sonrasında da FETÖ'ye yönelik tavrını değiştirmeyen Enes Kanter'in sergilediği tavırdaki ilginç haller ise dikkati çekti. Ailesinin evlatlıktan reddederek soyadını değiştirmesini istediği Enes Kanter, "Hizmet yolunda cennetim feda olsun, cehennemlere güler geçerim" dedi. Açıklamasında 'Gülen' soyadını kullanması ise teröristbaşına dönük sempatisini gözler önüne serdi.

Madde 3

At izini, it izine karıştırıyorlar

FETÖ'nün emniyet ve yargı içindeki yapılanması her geçen gün gün yüzüne çıkarılırken, bu noktalarda halen aktif olan kripto FETÖ'cülerin skandal kararlar verdiği ve örgütle ilişki olmayan kişilere yönelik sert bir tutum sergilediği görülüyor. Bunun ters açıdan bir örneği de teröristlerin, 'suçsuz' gibi tahliye edilmeleri.

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda emniyet ve yargı içindeki hatalara işaret etmiş ve 'at izi it izine karıştı' deyimiyle sürece tepki göstermişti.

  1. Örnek
  2. 15 Temmuz sonrası açığa alınan ve tutuklanan Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin'in FETÖ kumpasına kurban olduğu ortaya çıkmıştı. İlçede pavyon bölgesi kurmak isteyen FETÖ'cü müteahhitlere engel olan Kaymakam Bilgin'in FETÖ'cü olduğu yönünde kara propaganda başlatılıyor ve tutuklanıyor. Tutuklanan Bilgin'in iftiraya uğradığı anlaşılınca görevine iade ediliyor.

-Madde 4

FETÖ'nün eski mensupları ne anlatıyor?

15 Temmuz sonrası medyada büyük yer bulan FETÖ'nün eski mensuplarının açıklamaları büyük ölçüde örgüt yapılanmasını gözler önüne sererken, bazı durumlarda anlatılanların 17-25 Aralık'tan beri ifade edilen gerçeklerin ötesine geçemediği görülüyor. Bunun yanı sıra FETÖ elebaşı Gülen'in gücünü ve etkisini farkında olmadan büyüten bir zemin hazırlayan yorumlar, Pensilvanya'da yaşananların ufak bir kısmını gösterebiliyor.

-Madde 5

Sahte ihbarlar

15 Temmuz sonrası vatandaşlar FETÖ mensuplarına karşın harekete geçti ve teröristleri bir bir ihbar etmeye başladı. Bu süreçte güvenlik güçleri nokta operasyonlar düzenlerken, çok sayıda FETÖ mensubunun yakalandığı görüldü. Süreci baltalamak isteyen FETÖ'cüler ise sahte ihbarlar ile hedef şaşırtmaya başladı.

  1. Öte yandan bu ihbarların bir farklı örneği de 'bomba' ve 'haciz' gibi konu başlıklarında görüldü. Özellikle demokrasi nöbetleri boyunca halkı evlere çekmek isteyen örgüt, sahte mesajlarla 'korku' salmaya girişti.

-Madde 6

Önder Aytaç'ın 'Hz. Yusuf' hezeyanı

FETÖ'nün firari mensubu Öder Aytaç, Twitter hesabı üzerinden yayınladığı 'Silivri hatırasıyla' örgüt içi sapkınlığın ve çarptırmanın ne derece önde olduğunu net bir şekilde gözler önüne seriyor. Aytaç, Hz. Yusuf'un Silivri Cezaevi'ne gidip tutuklu bulunan Cemaat mensuplarına namaz kıldırdığını rahatlıkla anlatıyor.

Madde 7

FETÖ'nün cebindeki pasaport

Fetullah Gülen'in kardinal pasaportu olduğuna dair Türkiye'de yeni bir gündem oluşturulurken, bu belgenin neden tartışma konusu olduğu, gerçeği yansıtıp yansıtmadığı ve darbe girişimine yönelik ilişkisi ise akıllarda soru işaretlerine neden oluyor. Buna göre; 'özel kişi' olduğunu gösteren bir belge, yani 'kardinal pasaportu' FETÖ'ye veriliyor ve cebindeki bu pasaportla 1999 yılında ABD'ye gidiyor.

-Madde 8

FETÖ'nün cinleri

FETÖ elebaşının 15 Temmuz öncesi kullandığı beddua seanslarının yerini cinler ve büyüler almış gibi görülüyor. Sosyal medya üzerinden ve toplu mesajlar yoluyla 'FETÖ'nün yapabileceği büyüler ve göstereceği etki' büyük bir hızla yayılıyor.

  1. Tokat'ta yürütülen FETÖ soruşturmasında darbe planının 1990'lı yıllarda yaptığı ifade edildi. Askeri okullara yerleştirilecek kişilere, soruların Gülen'e cinler tarafından getirildiğinin söylendiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber