'Okullardaki sorun, manevi değerlerin yitirilmesi'

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Ocak 2007 15:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Okullarda uyuşturucu kullanma olaylarının artması üzerine Ankara'da bir araya gelen eğitim uzmanları, sorunun kaynağını manevi değerlerin yitirilmesinde buldu.

Okullarda uyuşturucu kullanılma olaylarının artması üzerine tüm eğitim uzmanlarını ve öğretmenlerini bir araya getiren Pİ Eğitim ve Öğretim Kurumları yönetimi "uyuşturucu ve öğrenciler" konusunu masaya yatırdı. Pİ Eğitim ve Öğretim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Erdoğan, okullardaki uyuşturucu kullanımlarının artması üzerine tüm eğitim uzmanlarını, psikologlarını,öğretmenlerini ve şube müdürlerini bir araya getirerek, okullardaki uyuşturucu kullanımındaki sebepleri masaya yatırdı.

Uzun süren toplantı sonucunda ise yayımlanan bildiride Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Erdoğan, en büyük etkenin kapitalizmin gelişmesi ile manevi değerlerin yitirildiğini, gerek okullarda gerekse aile içinde manevi eğitiminin yok denecek kadar az olmasının bu felaketlere kapı araladığını vurguladı.

Eğitimci Aziz Erdoğan, şunları dile getirdi: "Kapitalizmin gelişmesi ile toplumumuzda 'biz' olgusunun kaybolması sonucu 'ben' olgularının yerleşmesi ve gençlerimizin kendilerini ifade edememelerinin de büyük etkisi ile, bu tür tehlikeli ve nahoş olaylarla kendilerini ifade yolunu seçtikleri muhakkaktır. Ruhunda olgu haline dönüşen bu duygular aynı zamanda gençlerimizin içindeki manevi değerleri de yok etmektedir.

Kapitalizmin gelişmesi ile toplumumuzda manevi değerlerimiz yitikliğe mahkûm olmuştur. İnanç eğitimi gerek okullarda ve gerekse aile içinde yok denecek kadar az olduğundan, gençlerimizin ruhen çekinceleri ortadan kalkmaktadır. Bu tür olguya sahip gençlerin ise idealleri olmaz. Aile, çocuk üzerinde otoriter olma duygusundan artık vazgeçmeli ve beşeri ilişkileri güçlendirip, boşlukta olan çocuğuna manevi duygularını kesinlikle işlemelidir.

Aileler 2 - 6 yaş arasında karakter oluşumuna dikkat edip, çocuklarının manevi duygularını mutlaka güçlendirmelidirler. Uyuşturucunun hangi okulda kullanılması önemli değil, çünkü bütün okullar bizim, bütün öğrenciler bizim çocuklarımızdır. Bu yüzden kimseler yanlış adreslerde, uydurma sebepler aramasın. Gerçek sebep ortadadır; maneviyat boşluğudur. Yetkililer bu gerçeği görüp, önlemi de bu yönde acil önlemler almalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber