Sağlam dişi çeken hekime 'adam yaralamadan' hapis

Haber Giriş : 23 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay,çürük diş yerine sağlam diş çeken hekimin "yaralama" suçundan cezalandırılması gerektiğine karar verd.

Niğde Devlet Hastanesinde diş tabibi olarak görevli olan sanık, diş çektirmek için kendisine başvuran 1991 doğumlu Selen'in yanlışlıkla iki sağlam dişini çekt.

Küçük kızın anne ve babasının şikayeti üzerine diş hekimi hakkında Niğde asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Mahkeme, sanığın suçunu "görevi ihmal" olarak tespit etti ve 3 ay hapis cezasını paraya çevirdi. Küçük kızın anne ve babası Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulundu. Yargıtay 4. Ceza Dairesi Yüksek Sağlık Şurasının 25-26 Ekim 2001 tarihli raporuna atfıta bulunarak sanık diş hekiminin "hastasına gerekli dikkat ve itinayı göstermeyerek onun cisman eza görecek veya sıhhatini ihlal edecek derecede yaralanmasına sebebiyet verdiğini" bildirdi.

Bu fiilin görevi ihmal değil, 3 aydan 30 aya kadar hapis cezası öngören "dikkatsizlikve tedbirsizlik sonucu yaralama" suçunu oluşturacağını belirtti. TCK'nın 459. maddesi yaralama suçlarında sanığın kusuruna göre cezanın arttırılmasını öngörüyor. Daire, bu gerekçelerle yerel mahkemenin kararını bozdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber