Kredi kart slipleri fiş yerine geçecek

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Ocak 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı kayıtdışı ekonomiyi kayıt altına almak için çeşitli önlemler üzerinde çalışırken, kredi kartı sliplerinin de fiş, fatura gibi muhasebe işlemlerinde kullanılması gündeme geldi. Şu andaki düzenlemelere göre kredi kartı slipleri kanıtlayıcı belge olarak kabul edilmiyor. Sliplerin muhasebe işlemlerinde kullanılabilmesi için Vergi Usul Kanunu'nda değişikliğe gidilmesi ve üzerine satılan ürünün miktarı, vergi numarası gibi ek bilgilerin konulması gerekiyor.

YURTDIŞINDA ÖRNEKLERİ VAR

Kartlı harcamaları artırması amacıyla finans sektörü tarafından iletilen bu öneriye Maliye Bakanlığı da 'kart harcamalarının artması kayıtdışı ekonominin kayıt altına alınması açısından da faydalı olacak' düşüncesiyle sıcak bakıyor.

Bir ay içinde konunun netlik kazanacağını ifade eden Vergi Konseyi'nden bir yetkili, konuya ilişkin şunları söyledi: "Henüz ham düşünce halinde. Yurtdışında birçok ülkede uygulanıyor. Slipin muhasebe işlemlerinde kullanılabilmesi için Vergi Usul Kanunu'nda değişikliğe gidilmesi gerekiyor.? İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Yahya Arıkan, bunun için POS cihazlarının stoklarla bağlantılı olması gerektiğini, bunun için de yazarkasalara bağlanması gerektiğini belirterek, "Bunun için tüm yazarkasaların değişmesi gerekiyor ve bu da 10 milyar YTL ek yatırım demek? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber