Türk Ticaret Kanunu Tasarısı, seçim sonrasına kaldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2007 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Ticaret Kanunu Tasarısı, gelecek yasama dönemine kaldı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın başkanlığında toplanan Adalet Komisyonunda, 1535 maddelik Türk Ticaret Kanunu Tasarısının, bu yasama yılı içinde görüşülüp görüşülemeyeceği tartışıldı.

Toptan, "Tasarıyı şanslarını denemek için gündeme aldığını, Hükümetten herhangi bir talep gelmediğini" söyledi. Toptan, CHP'nin izleyeceği yol ve yöntemi görmek istediklerini kaydetti.

Komisyon Başkanı Toptan, alt komisyon raporunun 681 yere gönderildiğini, 11 yerden cevap geldiğini söyledi. Toptan, "Tasarı teknik... Halk tarafından da 'Bu tasarı niye çıkmadı?' diye bir sual olmadı. Halk, AK Parti'ye 'Ne kanun çıkardı, helal olsun' diye fazladan 3 oy vermeyecek. CHP için de aynı durum geçerli" diye konuştu.

CHP'li üyeler, katkıda bulunmak için tasarının madde madde görüşülmesini istediklerini ifade ettiler.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, CHP'li üyelerin, "tasarı madde madde görüşülsün" diyerek, tasarının çıkartılmasına engel olacaklarını söylediklerini ileri sürdü.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü de Meclisin, seçimlere kadar 60 günlük bir çalışma takvimine sahip olduğunu, bu sürede tasarının çıkarılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber