Savcıya, 'Süresinde dava açmama' davası

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 10 Ocak 2007 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nin Körfez İlçesi Cumhuriyet Savcısı Musa Saçma hakkında, Körfez İlçesi'nde geçen yıl ortaya çıkan 'Banka dolmandırılığı' olayında gözaltına alınan zanlılarla ilgili iddianameyi zamanında hazırlamayıp, davayı geç açtığı gerekçesiyle Adalet bakanlığı Müfettişleri'nin yaptığı inceleme sonunda dava açıldı

10.01.2007

Geçen yıl Körfez ilçesinde sahte evrakla bankaları dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan, çoğunluğu birbirine akraba 47 zanlı ile ilgili olarak, Körfez Cumhuriyet Savcısı Musa Saçma'nın iddianameyi zamanında hazırlamadığı yolunda ihbarda bulunuldu. Adalet Bakanlığı'nın gönderdiği müfettişler de bu yönde saptamada bulununca, hazırladıkları raporu Sakarca Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi. Sakarya Cumhiriyet Savcılığı'nın incelemelerinin ardından, aynı ilin Ağır Ceza Mahkemesi'nde Musa Saçma hakkında `görevi ihmal ettiği' gerekçesiyle dava açıldı.

Kocaeli'de polisin yaptığı operasyonda, sahte evrakla araç alıp sattığı ve bu belgelerle bankalardan kredi çektikleri iddia edilen 47 kişi geçen yıl gözaltına alındı. `Bozkurtlar Operasyonu' adı verilen bu operasyonun ardından gözaltına alınan 26 kişi tutuklandı, daha sonra yapılan itiraz üzerine de 18'i serbest bırakıldı.

Körfez Cumhuriyet Savcısı Musa Saçma, gelişmelerle ilgili olarak, "Hakkımda bir dava açıldığı doğrudur. Açılan davanın sonucunu bekliyorum. Çok sayıda avukat beni arayıp savunmamı üstlenmek istiyor. Ben de bir başka ilin Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak itirazda bulunacağım. Daha fazla yorum yapmak istemiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber