Sözleşmeli öğretmenler TBMM gündeminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2007 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, sertifikası bulunan ve sözleşmeli olarak görevlendirilen İngilizce öğretmenlerinin durumunu, TBMM gündemine getirdi.

Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, fen-edebiyat fakültelerinin Almanca ve İngilizce bölümlerinden mezun, İngilizce sertifikasına sahip olan; önce nokta tayini yapılarak işe başlatılan, daha sonra kadro karşılığı sözleşmeli öğretmen statüsü verilen İngilizce öğretmenlerinin sözleşmelerinin, 31 Aralık 2006 tarihi itibariyle yenilenip yenilenmediğini sordu. Berhan Şimşek, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

?31 Aralık 2006'dan önce öğretmen olan bu insanların, bu tarihten sonra işsiz kalmaları, bakanlığınız döneminde öngörülemeyen işlemler yaptığınızın bir göstergesi mi? Formasyonu olmadığı halde, sözleşmesi yenilenen ya da kadrolu olarak çalışan öğretmen sayısı kaçtır? İl milli eğitim müdürlüklerine ve okullara gönderilen 'Pedagojik formasyon kursu' konulu yazıda, formasyonu olmayan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler için bir kurs düzenleneceği belirtilmesine rağmen, şimdi formasyonu olmadığı gerekçesiyle bu öğretmenlerimizin görevlerine son verilmesi, kendi yazdığınız yazılarla uygulamalarınızın örtüşmediğinin bir göstergesi mi? 29 Aralık 2006'da alınan öğreticilerde formasyon şartı aranmaması ve şimdi ise formasyonu olmadığı gerekçesiyle öğretmenlerimizin işine son verilmesi, adaletli bir uygulama mı??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber