Telekom birikmiş borçları tatlıya bağlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2007 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom telefon borçlarını ödeme zorluğu içine girmiş ve bu yüzden telefonları kapanmış 2 milyona yakın abonesine borç faizi indirimi uyguluyor. Yıllardır borç faizleriyle birlikte 5-6 kat artan faturaları ödemekte zorlanan aboneler "Tatlıya Bağlayalım" kampanyası ile 28 Şubat7a kadar birikmiş faizlerini yüzde 90'a varan indirimlerle ödeyerek borçlarından kurtulabilecek.

Türk Telekom'dan konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, son yıllarda ekonomik durgunluk sebebiyle vatandaşların birçok alanda ödeme güçlüğü çektiğini dikkate alan kurum ödenmeyen faturaların üzerine binen yasal faiz sebebiyle faturaların 5-6 kat arttığını gözlemledi.

Kullanıcılar için büyük bir yük haline gelen birikmiş borçların ödenmesi için abonelere kolaylık sağlamayı hedefleyen Türk Telekom, kampanyayı yeni yılın en müjdeli haberi olarak duyurdu.

"Tatlıya Bağlayalım" kampayasına göre borcunu 28 Şubat'a kadar ödemek isteyenlere yüzde 90'a varan oranda borç faizinden af sağlanacak.

2007 yılına kadar ortaya çıkmış adli ve icra takibi sonucu oluşan masrafları da kurum kendisi ödeyecek. Abonelerin kampanyadan faydalanması için Türk Telekom merkezlerine müracaat etmeleri yeterli olacak. Kampanyadan faydalanacak aboneler ev ev iş telefonları hizmetinden herhangi bir bağlantı ücreti ödemeksizin tekrar faydalanma imkanına kavuşacak.

Birikmiş borçlarla ilgili örnek de ortaya koyan kurum 1996 yılında 100 YTL borcu olan bir abonenin 643 YTL yasal faiz ödediğini belirterek bu durumda olan bir abonenin kampanyadan faydalanması halinde 67 YTL faiz ödeceyeceğine dikkat çekti.

1 yıl önce kuruma 100 YTL borcu olan abone ise 20 YTL yasal faiz yerine yüzde 90 indirimden faydalanarak sadece 2 YTL faiz ödeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber