'DAEŞ, köyleri PYD'ye teslim ediyor' iddiası

TSK'nın 24 Ağustos'ta başlattığı Fırat Kalkanı harekatıyla DAEŞ terör örgütünün Suriye sınırından atılarak güvenli bölge oluşturulması için yürütülen operasyonlara devam ediliyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 31 Ekim 2016 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'DAEŞ, köyleri PYD'ye teslim ediyor' iddiası

ÜNAL ÇAM

ÖSO güçlerinin önceki gün ele geçirdiği büyük ve küçük Şavı köyüne DAEŞ'in sızma girişiminde bulunduğu ancak ÖSO güçlerinin karşı taaruzu ile DAEŞ'in geri püskürtüldüğü öğrenildi. Yerel kaynaklarda edinilen bilgiye göre TSK destekli ÖSO askerlerinin El Bab yönündeki ilerleyişi sürerken DAEŞ'ın yeni bir strateji geliştirdiği ortaya çıktı.

DAEŞ'e ait 162 hedef

DAEŞ'in ÖSO askerlerinin Bab'a ilerleyişini yavaşlatmak ve Halep'in kuzeyinden Bab'ın kuşatılmasını engellemek için bu bölgedeki köyleri Esad ve PYD/YPG'ye teslim ettiği ileri sürüldü.

DAEŞ'in ÖSO askerlerinin Bab'a ilerleyişini yavaşlatmak ve Halep'in kuzeyinden Bab'ın kuşatılmasını engellemek için bu bölgedeki köyleri Esad ve PYD/YPG'ye teslim ettiği iddia edildi.

Suriye'nin kuzeyindeki hedeflere yönelik devam eden Fırat Kalkanı'nda DAEŞ'e ait 162, PYD'ye ait 12 hedef ateş altına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber