Sanal alemcilere müjde internet ucuzlayacak

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 15 Ocak 2007 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, internet ücretlerinde yüzde 90 indirim sağladıklarını belirterek, "Ücretler daha da düşecek" müjdesini verdi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Anavatan Partisi Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz'ün soru önergesini yanıtlarken, AB ülkelerinde geniş bant internet kapsamında değerlendirilen ADSL pazarındaki hareketlenmenin 2000'li yılların başında başladığını, abone sayısının artmasıyla hizmete ilişkin ücretlerde düşme gözlendiğini söyledi. Türkiye'de de benzer bir eğilimin görülmekte olduğunu belirten Yıldırım, "2004'te başlayan ADSL internet pazarında, rekabetin ve abone sayısının artması, yeni yatırımlarla birlikte ücretlerin daha da düşmesi beklenmektedir.

Nitekim ADSL hizmetine yönelik olarak 2003 sonunda yapılan yatırımlarla başlayan dönemden bugüne kadar ADSL internet aylık ücretlerinde hızlara göre yüzde 71 ile yüzde 90 arasında değişen oranlarda indirim gerçekleşmiştir" dedi. İnternet servis sağlayıcılarının kendi kullanılıcılarına uygulayacakları ücret tariflerini serbestçe belirleme yetkisine sahip olduklarını belirten Bakan Yıldırım, internet ücretlerinin daha da düşeceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber