15 Ocak 2007'nin önemli gündem başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

15 OCAK 2007 PAZARTESİ GÜNDEMİ

TBMM Başkanı Arınç'ın programı

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Ulusal Meclisi Başkanı Ahmed İbrahim El Tahir'in davetlisi olarak gittiği Sudan'da temaslarda bulunacak.

Bakanlar Kurulu toplantısı

- Bakanlar Kurulu, saat 11.00'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 19.30'da Today's Zaman Gazetesi'nin yayın hayatına başlaması dolayısıyla düzenlenen geceye, saat 20.00'de, partisinin MYK toplantısına katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da saat 10.00'da MEB ile Danone'nin ortaklaşa düzenlediği 'Benimle Oynar Mısın?' çocuk oyunları filminin tanıtım toplantısına katılacak.

- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, AB Gayrı Resmi Adalet ve İçişleri Bakanları toplantısına katılmak üzere Almanya Federal Cumhuriyeti'ne gidecek.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ankara'da saat 09.30'da yurtdışı müteahhitlik sektörünün 2006 yılı değerlendirmesi ve 2007 yılı hedefleri konulu toplantıya katılacak.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İtalya'nın Torino kentinde temaslarda bulunacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, 10.30-16.30 saatleri arasında Ordu'nun Çaybaşı, Ünye ve Fatsa ilçelerinde düzenlenecek olan partisinin kongrelerine katılıp Fatsa Yalçın Otel'de basın toplantısı düzenleyecek.

- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Ankara'da saat 11.00'de partisinin MYK toplantısı öncesi basın toplantısı düzenleyecek.

- Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Danışmanı Veysel Candan ve SP Konya İl Başkanı Zülfikar Gazi, saat 10.30'da Konya Gülbahçe Tesisleri'nde 2006 yılının değerlendirileceği bir toplantı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, saat 15.00'te Ukrayna Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sergiy Kiriçenko ile görüşecek.

- Dr. Fazıl Küçük, 23. ölüm yıldönümünde, Anıttepe'deki kabri başında anılacak.

Törene, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da katılacak.

- Van'da, terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık suçundan tutuklu bulunan ve Şemdinli Davası'na konu olan patlamanın yaşandığı Umut Kitapevi'nin sahibi Seferi Yılmaz'ın duruşması, 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

- Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Ankara'da saat 09.30'da Uluslararası Mesleki ve Teknik Eğitim Konferansı'nın açış konuşmasını yapacak.

- Ankara'da Global Strateji Enstitüsü tarafından saat 10.00'da 'Kerkük:2007' adlı panel düzenlenecek.

- BOTAŞ Genel Müdürlüğü tarafından Amasya-Tokat-Merzifon-Erzincan doğalgaz boru hatları yapım işi ihalesi saat 14.00'te yapılacak.

- Ankara'nın Polatlı Belediyesi ve Anadolu Sanat Tarihçileri Derneği (ASTAD) işbirliğiyle düzenlenen '1. Frig ve Gordion Antik Takı Tasarım Yarışması'nda dereceye giren eserler, saat 14.00'te sergilenecek.

- Bakırköy Belediyesi ve Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi İşbirliği ile düzenlenen "Şeker Hastalığı Konferansı" saat 09.00'da Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

- 1990 yılında vefat eden sanatçı Ayla Dikmen, en ünlü şarkılarından oluşan 'Seninle Sonsuza Kadar' albümüyle saat 21.30'da İstanbul Babylon'da anılacak.

- "Emret Komutanım: Şah Mat" filminin basın gösterimi, saat 11.00'de Etiler Uptown AFM Sinemaları'nda gerçekleştirilecek.

- Irak'ın başkenti Bağdat yakınlarında düşen uçakta hayatını kaybedenler için Adana Seyhan Oteli'nde saat 17.30'da mevlit okunacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

Saddam'ın yardımcıları asılarak idam edildi

- Duceyl Davası'nda Saddam Hüseyin'le birlikte idam cezasına çarptırılan eski diktatörün üvey kardeşi Barzan el-Tikriti ve eski Devrim Mahkemesi Başkanı Avad Ahmed el-Bender'in asılarak idam edilmesinin ardından gelişmeler takip ediliyor.

Rice, Olmert'le bir araya gelecek

- ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Ortadoğu turu çerçevesinde Arap liderlerle yaptığı görüşmelerin ardından bugün İsrail Başbakanı Ehud Olmert'le bir araya geliyor.

Ahmedinecad Ekvador'da

- ABD karşıtı cephede yeni müttefikler edinme maksadıyla çıktığı Latin Amerika turunu sürdüren İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, bugün Ekvador'da temaslarda bulunacak.

Rus savcılar Londra'ya hareket ediyor

- Rus savcılar, zehirlenerek hayatını kaybeden eski casus Alexander Litvinenko'nun ölümünü araştırmak üzere Londra'ya gidecek.

SPOR GÜNDEMİ

- Athena Grubu tarafından Fenerbahçe'nin 100. yılı için hazırlanan 3 şarkı, Fenerbaçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde saat 11.00'de düzenlenecek toplantıyla basına tanıtılacak.

- 95. Avustralya Açık Tenis Turnuvası, Melbourne kentinde başlayacak.

- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenecek Uluslararası Teknik Direktör Semineri, Antalya'da başlayacak. Lara Kervansaray Hotel'de organize edilecek seminerde Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İtalya'nın son Dünya Kupası şampiyonluğu sürecinde teknik direktörü olan Marcello Lippi de birer konuşma yapacak.

- Merkez Hakem Kurulu tarafından (MHK) düzenlenen devre arası hakem seminerinin açılışı, Antalya Beldibi Antedon Oteli'nde saat 10.30'da yapılacak. Aynı akşam düzenlenecek gala yemeğinde FIFA kokartı takmaya hak kazanan hakemlerin kokartları Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Haluk Ulusoy tarafından takılacak.

- Macaristan'ın Nyiregyhaza kentinden yapılan Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Kupası 2. tur grup maçlarını ilk sırada tamamlayan Gaziantep Şahinbey Belediyesi Bayan Voleybol Takımı, Rusya'nın Zarechiye Odintsova takımı ile oynayacağı 3. tur ilk maçı için Rusya'ya gidecek.

- 17 Ocak Çarşamba günü Arnavutluk ile bir hazırlık maçı oynayacak Ümit Milli Futbol Takımı, saat 14.00'te İstanbul Bahçelievler Stadı'nda bir antrenman yapacak.

- İkinci yarı hazırlıkları için Antalya kampını tamamlayan Fenerbahçe, sabah saatlerinde İstanbul'a gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber