Diyarbakır'daki PKK saldırısına tepkiler sürüyor

PKK'lı teröristlerce Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde gerçekleştirilen saldırıya ilişkin tepkiler sürüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2016 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'daki PKK saldırısına tepkiler sürüyor

AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mehmet Arzu, PKK'lı teröristlerce merkez Bağlar ilçesinde gerçekleştirilen saldırıya ilişkin, "Diyarbakır'da patlayan bomba bizim ciğerimizde ve gönlümüzde patladı." dedi.

Beraberinde Bağlar İlçe Başkanı Erkan Gezer ve Sur İlçe Başkanı Şeref Yontürk ve bir grup partiliyle PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla önceki gün saldırının yapıldığı merkez Bağlar ilçesi Aydın Arslan Bulvarı'nda incelemede bulunan il başkan yardımcısı Arzu, esnaf ve vatandaşa geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Yaşanan terör olayından dolayı vatandaşın ve esnafın ciddi anlamda terörden kaynaklı mağduriyetlerinin oluştuğunu belirten Arzu, "Diyarbakır'da patlayan bomba bizim ciğerimizde ve gönlümüzde patladı. Terör, çok büyük bir insanlık suçudur. Burada çok büyük bir çoğunluğu dışarıdan gelen ve burada halkı, yaşamı yaşanmaz hale getiren bir yapı vardı. Halkımız artık gerçeği gördü. Saldırıyı yapanları kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisinden teröre lanet

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan ise, "Bölünmenin ve parçalanmanın ne Kürt'e ne de Türk'e faydası yoktur. Huzur, kardeşlik, adalet ve eşitlik Kürt'ü ve Türk'ü ile ancak beraber olursa sağlanabilir." dedi.

Bozan parti binasında düzenlediği basın toplantısında, terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen terör saldırılarını lanetledi.

Merkez Bağlar ilçesinde 11 kişinin ölümüne, 100'den fazla kişinin ise yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı kınayan Bozan, terör saldırılarının bir günde ortaya çıkan olaylar olmadığını belirtti.

Dış mihrakların hedefi İslam coğrafyasını bölmek parçalamak ve küçük devletler haline getirerek daha kolay şekilde sömürmek olduğunu işaret eden Bozan, şunları kaydetti:

"Bunun için de temel plan, Müslüman'ı Müslüman ile savaştırmaktır. Bu da Türk-Kürt, Şii-Sünni gibi söylemlerle ülkeleri içeride 'terör örgütleriyle' ve 'komşu ülkeleri' savaştırmak şeklinde icra ettirmektedir. Terör örgütü PKK'nın bir an önce bu tür saldırılarını sonlandırmalıdır. Bölünmenin ve parçalanmanın ne Kürt'e ne de Türk'e faydası yoktur. Huzur, kardeşlik, adalet ve eşitlik Kürt'ü ve Türk'ü ile ancak beraber olursa sağlanabilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber