Eğitimciler Teziç'i istifaya çağırdı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 16 Ocak 2007 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in ÖSS'deki katsayı uygulamasına karşı çıkanları örtülü hedefler peşinde olmakla suçlamasına eğitimciler sert tepki gösterdi. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ?YÖK Başkanı örtülü hedefleri var diyerek 1998'de bu katsayı uygulamasını getirenlerin niyetlerini açıklamıştır. Teziç'in sözleri örtülü hedeflerle bu katsayı uygulamasına gidildiğinin itirafıdır. Bu itirafın sonrasında hiç zaman kaybetmeden istifa etmelidir. Bilimsellikle değil örtülü çalışmalarla YÖK'ü yönettiklerini beyan etmiştir? dedi. Gündoğdu Uluslararası Mesleki ve Teknik Eğitim Konferansı'na sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının çağrılmamasına tepki göstererek, ?Bize bir davet gelmedi. Kararlı görüşlerimizi bildikleri için belki gerek görmemişlerdir. Ancak böyle sadece belirli görüşleri savunanların, katsayı savunucularının toplandığı bir konfe-rans YÖK'e yakışmıyor. Katılmadıkları Milli Eğitim Şûrâsı'nın davetli listesine bakıp ders alsınlar? dedi.

YANLIŞ SÜRÜYOR

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer de ?YÖK'ün uzunca zamandır eleştirdiğimiz yanlışları devam ediyor. Eğitim sendikalarının, sivil toplumun oraya davet dahi edilmemesine gönül koyduğumu söylemek istiyorum? dedi. Dinçer Teziç'in katsayı konusundaki sözleri için de, ?Hem YÖK hem de AK Parti birbirlerinin katsayı konusunda örtülü hedefi olduğu suçlamasını yapıyor. Artniyetler bizi çok ilgilendirmiyor. Art niyet aramanın ötesinde sorunun çözümüne odaklanmak lazım. Bizim istediğimiz budur? dedi.

BU ENGEL KALKMALI

Katsayı engellemesinin kaldırılması gerektiğini belirten Dinçer, ?Biz sadece katsayı değil eğitimin önündeki her türlü engelin kaldırılmasını istiyoruz. Tüm yurttaşlar yaşam boyu eğitim içerisinde engellenerek değil teşvik edilerek eğitime dahil edilmeli. Kademelerarası geçiş son yıllarda daha yakıcı bir sorun haline geldi. Ancak bizim önerdiğimiz modelde meslek liselerinin kendi alanlarıyla ilişkili tüm engellemeleri kaldırılmalı. Örneğin ticaret bölümü mezunu iktisadi ticari bilimler fakültesine engelsiz gidebilmeli. Bunun artık mazareti kalmadı. İmam hatip öne sürülüyor ama ağaca bakarken orman gözden kaçıyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber