Vali: Devlet memuru gazetecilik yapamaz

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, devlet memurlarının gazetecilik yapmasının kanuna aykırı olduğunu bunun tespiti halinde gerekli ceza ve müeyyidenin uygulanacağını söyledi.

Haber Giriş : 16 Kasım 2016 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali: Devlet memuru gazetecilik yapamaz

Vali Özkan, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıda gazetecilerin sorunlarını dinleyen Vali Özkan, gazetecilik yapan devlet memurlarının duruma değindi.

"DEVLET MEMURUNUN ÖDEV, HAK, GÖREV VE YASAKLARI VARDIR"

Toplantıda bir gazetecinin devlet memuru bazı arkadaşların gazetecilik yaptığı sorusu üzerine Vali Özkan, şu değerlendirmelerde bulundu, "Devlet memurlarının, mevcut durumdaki mevzuatta ticaret ödevleri, hakları, görevleri ve yasakları vardır. Ticaret yapma devlet memurunun yasaklı olduğu bir alandır. Bir gazetenin çıkarılması, bir internet sitesinin işletilmesi açısından Vergi Dairesine, Maliye'ye bildirmesi yönüyle ticaret konusu olan bir iştir. Hal böyle olunca bunları sağlaması lazım. Devlet memuru bir şirketin hissedarı olabiliyor, ama yönetim ve denetime giremez. Bu yönden eğer birde kendi adı dışında başkasının adını kullanıyorsa, maddi delilleri de ortaya koyduğumuz zaman zaten yasak bir durum ortaya çıkıyor. Bunun olmaması gerekiyor. Somut olarak bildiğiniz devlet memurlarından böyle bir faaliyeti icra eden varsa ona biz gerekli bilgilendirmeyi ve müeyyideyi uygularız" dedi.

Kaynak: Manşet Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber