Konya MEM şiddette birinci çıkınca, konferanslar başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2007 20:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

TBMM bünyesinde oluşturulan Çocuk Şiddetini Araştırma Komisyonu'nun okullardaki şiddet olaylarında Konya'nın ilk sırada yer aldığı yönünde bilgiler elde etmesi üzerine Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, şiddetin önlenmesi için öğrencilere konferans vermeye başladı. Konferans sonrası sınıfları gezen Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, bilgisayar laboratuvarında şiddet içerikli oyunlar oynayan öğrencilerle karşılaştı.

Konya'nın merkez Meram İlçesi'nde hiç olay yaşanmayan Meram Anadolu Lisesi'nde uzman öğretmenler tarafından öğrencilere şiddetin önlenmesine yönelik verilen konferansa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, okullarda meydana gelen 146 olaydan sadece 5'inin adli boyutu olduğunu söyledi. Komisyon tarafından şiddet içermeyen olayların da gözönüne alındığını ifade eden Şahin, "Bir arkadaşına küfür etmek, elini tutmak, itelemek veya lakap takmak da şiddet içeren olaylar içine alınmış. Biz Konya olarak bütün olumsuzluklarımızı gerçek, reel ne varsa bildirdik. Doğru yaptığımıza inanıyoruz. Hiçbir olayı saklamadan okullarımızda ne olduysa herkesle paylaşarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bildiriyoruz" dedi.

Konya'da merkez 3 ilçe ile birlikte 200 ilköğretim okulu ve 67 lisesi bulunduğunu hatırlatan Şahin, bu okullarda 146 olay olduğunu, bunlardan sadece 5'inin adli boyutunun bulunduğunu bildirdi. Şahin, 5 adliyelik olayın dışında diğer bütün olaylar okul içinde halledilebilecek, 'Yapmayın yavrum bundan sonra, bunlar kötü şeyler' dediğimiz zaman ikinci defa olmayacak hadiseler. Ama biz bir defa da olsa tespit ettiklerimizi bildirince Konya ilk sıraya yerleşti. Olayları saklayalım, gizleyelim gibi bir düşüncemiz yok" diye konuştu.

Konuşmasının ardından 750 öğrencinin eğitim gördüğü okulda sınıfları gezen İl Milli Eğitim Müdürü Şahin, bilgisayar laboratuvarında şiddet içerikli oyunlar oynayan öğrencilerle karşılaştı. Laboratuarda kurulan ağ bağlantısıyla öğrencilerin Counter Strike isimli oyunda birbirlerine karşı silahlarla savaştığını gören Halil Şahin, uyarıda bulunarak bu tür oyunların yasaklanmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber