Antalya Devlet Hastanesinde rehin iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2007 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da Mustafa Acar isimli baba, önceki gün doğum yapan eşi ve çocuğunun hastane yönetimince rehin alındığını öne sürdü.

Edinilen bilgiye göre, Mustafa Acar, önceki gün Manavgat İlçesi'nde acil olarak Antalya Devlet Hastanesi'ne getirdiği eşi Ayşe Acar gece sezeryan ile doğum yaptı. Yeşil kartı olmadığını, kendisine tahakkuk ettirilen 450 YTL'yi ödeyemediğini belirten Mustafa Acar, eşi ve yeni doğmuş bebeğinin rehin alındığını öne sürdü. Hastane Acil kapısında bekletilen ameliyatlı eşi ve çocuğunu ancak demir parmaklıklar arasından görebilen baba Mustafa Acar, "Ben yüz kızartıcı bir suç işlemedim. Ne hırsızlık yaptım, ne de gasp suçu işledim. Eşim ve çocuğum rehin olarak hastanede tutuluyor" dedi.

Kendisinden istenilen ikametgah senedini daha sonra getirebileceğini taahhüt etmesine rağmen eşi ve çocuğunun bırakılmadığını anlatan baba Acar, "Köyümüz Antalya'ya 180 kilometre uzaklıkta. Eşim ve çocuğumu rehin almalarının mantığı yok. Bu nasıl uygulamadır anlamadık" şeklinde konuştu.

Hastane yönetimi konuyla ilgili açıklama yapmayıp, durumun ikametgah senedinin olmamasından kaynaklandığını belirtirken, Manavgat Sağlık Grup Başkanı Aşur Eker, yeşil kart mağduru olan Mustafa Acar'ın yeşil kart alabilmesi için gerekli maddi şartları taşımadığını açıkladı. Yeşil kart verilebilmesi için kişinin aylık gelirinin asgari ücret tutarının üçte birinden az olması gerektiğini belirten Eker, Mustafa Acar'ın çocuğunun doğum raporunu getirmesi halinde yeşil kart almaya hak kazanacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber