Vali'den 'en çok öğrenci kaydı yaptıran okul müdürlerine' teşekkür belgesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2007 21:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, hiçbir ailenin "Ben çocuğumu okula göndermem" deme lüksü olamayacağını söyledi.

Mersin'de 2006-2007 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitimde en fazla öğrenci kaydı yapan okul müdürleriyle "Haydi Çocuklar Okula" kampanyası kapsamında en fazla kayıt yapan okul müdürlerine teşekkür belgesi verildi. Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, Mersin'de okullaşma oranının az olduğunu belirterek, bu oranın artırılması için özel çalışmalar başlattıklarını söyledi. Okula gitmeyen çocukların genel olarak bölgelerinin de belli olduğunu vurgulayan Aksoy, "Bu bölgelerde okul müdürlerimizce sokak sokak, mahalle mahalle tespitler yapıldı. Çocuklarımızın okula kaydının yapılması için ciddi girişimlerde bulunuldu" dedi.

Aksoy, çalışmalar kapsamında sadece kızların değil, erkeklerin de okula gitmediğini tespit ettiklerini vurgulayarak, "Bu durumda, 'Haydi Kızlar Okula' sloganını 'Haydi Çocuklar Okula' olarak değiştirerek kız-erkek tüm çocukların okula gitmelerini sağlamak için çalışmaları hızlandırdık. Bu çerçevede okul çağında olduğu halde okula gitmeyen bin 335 çocuğun okula kaydı yapılırken, kaydı olduğu halde okula gitmeyen 499 çocuğun da okula devamı sağlandı" diye konuştu.

Mersin'in okul öncesi eğitimde de Türkiye standartlarının altında olduğunu ifade eden Aksoy, bu konuda yürütülen çalışmalar sonrasında, yüzde 17 olan okul öncesi okullaşma oranının yüzde 23'e çıkartıldığını kaydetti. İlköğretimin zorunlu olduğunu ve her çocuğun okuma hakkı bulunduğunu anımsatan Aksoy, "Hiçbir anne babanın 'Ben çocuğumu okula göndermeyeceğim' deme lüksü yoktur. Hiç kimse çocuklarımızı eğitim hakkından yoksun bırakamaz" şeklinde konuştu.

Daha sonra Vali Aksoy, çocukların eğitime kazandırılması konusunda yoğun çalışma yürüten İnönü İlköğretim Okulu, Ersoy İlköğretim Okulu, Hürriyet İlköğretim Okulu, Hatice Uludağ İlköğretim Okulu ve Ahmet Mete Işıkara İlköğretim Okulu müdürlerine teşekkür belgesi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber