Askeri mahkemede bilirkişi krizi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2007 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, sanıklardan Albay Mustafa Özer ile bazı sanıkların avukatları katıldı.

Hakim Yarbay Aykanat Kaçmaz, daha önce bilirkişi olarak tayin edilen İsmail Akalın'ın, mahkeme heyetine dilekçe ile başvurarak görevinden affını istediğini bildirdi. Askeri Savcı Binbaşı Zekeriya Duran da Akalın'ın istifasının ''tek taraflı çekilme işlemi'' olarak niteledi.

Sanık emekli Albay Recep Yılmaz'ın avukatı Ali Faik Kayacan ise Askeri Savcılığın, ''Adli Yargı Komisyonu'na, bilirkişi İsmail Akalın'ın, 2007 bilirkişi listesinde yer alıp almadığını sormak üzere yazı yazması üzerine Akalın'ın listeye sokulmadığını, bu gerekçe gösterilerek de bu davada bilirkişilikten istifaya zorlandığını'' savundu.

''Bir kişinin, 2007 bilirkişi listesinden çıkarıldığı halde devam eden bir mahkemede bilirkişi olarak bulunmasının hukuka aykırı bir yanı bulunmadığını'' söyleyen Kayacan, ''Askeri savcılığın, söz konusu yazıyla yetki aşımı ve müdahalede bulunmuş olduğunu'' ileri sürdü.

''Benim tahminimce Askeri Savcılık'ın, İsmail Akalın'ın bilirkişi olarak vereceği mütalaanın sanıkların lehine olacağına ilişkin endişesi vardı'' diye konuşan Kayacan, ''diğer bilirkişi Binbaşı Necmettin Koçak'ın ise Askeri Savcılığı desteklediğini'' ifade etti. Kayacan, ''Akalın'ın istifa etmesine gerekçe olacak bir durum olmadığı için istifa dilekçesinin kabul edilmemesini istiyoruz'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, karar için duruşmaya yaklaşık 1 saat ara verdi. Ara kararı açıklayan Hakim Kaçmaz, ''Bilirkişi İsmail Akalın'ın istifasını kabul ettiklerini, diğer iki bilirkişinin görevine devam edeceğini ve sanık avukatlarının isteği üzerine, Askeri Savcılığın, Adli Yargı Komisyonu'na yazdığı yazının görülmesi istemini kabul ettiğini'' belirterek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber