Fed başkanı'nın açıklaması sonrası dolar fırladı

Güne sakin başlayan dolarda tansiyon ikinci yarı yükseldi. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Yellen'in faiz artışı sinyali veren açıklamasının ardından dolar, 3.3777 TL'ye çıkarak yeni tarihi zirvesinde günü tamamladı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 17 Kasım 2016 23:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Fed başkanı'nın açıklaması sonrası dolar fırladı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) önümüzdeki dönemde daha fazla faiz artırımı yapacağı beklentisiyle dün 3.3279 TL'ye kadar çıkan dolar, yeni güne 3.3215 TL'den, euro ise 3.5545 TL'den başladı.

Dolar ilerleyen dakikalarda uluslararası piyasalardaki hareketin de etkisiyle 3.31 TL'nin altına indi. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarının ardından dolarda yükseliş hızlandı. Dolar uluslararası piyasalarda 3.37 TL sınırını aştı ve 3.3777 TL'yi görerek yeni tarihi zirvesine çıktı. Euro ise 3.5924 TL'yi gördü.

Kurlardaki artışta ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'in "Faiz artırımlarını uzunca bir süre ertelemek aşırı risk alımını özendirebilir. Sonraki dönemde daha hızlı faiz artışlarına zorlayabilir" açıklaması etkili oldu.

ABD'de Trump'ın seçim vaatlerinin uygulamaya konulması halinde enflasyonun artacağı ve Fed'in öngörülene göre daha fazla faiz artırımına gidebileceği düşüncesi son günlerde ABD tahvil faizlerinde belirgin yükselişe ve doların küresel piyasalarda güçlenmesine yol açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber