'Kısa vadede petrol fiyatları artabilir'

Şimşek, petrol fiyatlarının geleceği ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, kısa vadede petrol fiyatlarının artabileceğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2016 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kısa vadede petrol fiyatları artabilir'

TBMM'nin ev sahipliğinde, Anadolu Ajansı'nın fotoğraf sağlayıcısı olduğu NATO Parlamenterler Asamblesi 62. Genel Kurulu kapsamında düzenlenen "Ekonomi ve Güvenlik Komitesi" toplantısında "Türk Ekonomisine Bakış" başlıklı oturumda konuşan Şimşek, Türkiye'de ekonominin iyi bir seyirde olduğunu bildirdi.

Şimşek, son sonuç ne olursa olsun Türkiye'nin AB'ye, AB'nin de Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin AB'ye katılımda 33 fasıldan 15'ini açtığını anımsatan Şimşek, sürecin yavaş olduğunu, genişleme politikalarının elverişli olmadığını ve bu konuda Avrupalıların Türkiye'yi suçladığını kaydetti.

Şimşek, uzun vadeli görünüme bakıldığında, eğer reformların uygulanması başarılırsa Türkiye'nin yüksek verimlilikle büyümeyi elde edebileceğinin altını çizdi.

Konuşmasından sonra katılımcıların sorularını yanıtlayan Şimşek, petrol fiyatlarının geleceği ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, kısa vadede petrol fiyatlarının artabileceğini bildirdi.

Şimşek, Almanya'daki Türk nüfusunun arttığı ve buradaki İslam derneklerindeki temsilcilerin hiç eğitimden bahsetmeyip hep dinden bahsettiği, bunların söylemlerini değiştirecek bir şey yapmayı planlayıp planlamadıklarının sorulması üzerine, Almanya'da artık 2. ve 3. nesil Türkler olduğunu, hala entegrasyon sorunu varsa bunu Almanya'nın düşünmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bunu Almanya'daki muhataplarına da söylediğini aktaran Şimşek, Türkiye'den Almanya'ya giden ilk göçmenlerin genellikle kırsal kesimden giden köylü ve çiftçi denilebilecek daha az eğitimli insanlar olduğunu anımsattı.

Şimşek, bu kişilerin Almanya'ya gittiklerinde daha farklı bir kültür gördüğünü ve gettolar oluşturduğunu, bu sebeple ilk nesli anlayabildiğini söyledi.

Ama ikinci nesil için Almanya'nın daha iyi entegrasyon politikasına odaklanması gerektiğini vurgulayan Şimşek, Almanya'daki hemşehrileriyle karşılaştığında ülkenin dilini bilmeden ve ülkenin kurallarına riayet etmeden bu ülkeye katkıda bulunamayacaklarını söylediğini aktararak, bunun kültürlerini, dinlerini ve dillerini inkar etmek anlamına gelmediğini ilettiğini dile getirdi.

Şimşek, bu konuda Almanya'nın çaba sarf etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber