Kamu tasarrufları arttı

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Tasarrufların az olmasının cari açığa sebep olduğunu belirterek, "Şu anda cari açık milli gelirin yüzde 4'üne tekabül ediyor ki bu hiç sürdürülebilir değil. Bu da özel tasarrufların azlığına bağlı. Bu arada kamu tasarrufları arttı." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2016 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu tasarrufları arttı

TBMM'nin ev sahipliğinde, Anadolu Ajansı'nın fotoğraf sağlayıcısı olduğu NATO Parlamenterler Asamblesi 62. Genel Kurulu kapsamında düzenlenen "Ekonomi ve Güvenlik Komitesi" toplantısında "Türk Ekonomisine Bakış" başlıklı oturumda konuşan Şimşek, Türkiye'de ekonominin iyi bir seyirde olduğunu bildirdi.

"Kamu tasarrufları arttı"

Başbakan Yardımcısı Şimşek, tasarrufların az olmasının cari açığa sebep olduğunu belirterek, "Şu anda cari açık milli gelirin yüzde 4'üne tekabül ediyor ki bu hiç sürdürülebilir değil. Bu da özel tasarrufların azlığına bağlı. Bu arada kamu tasarrufları arttı." dedi.

Yükselmekte olan bir ülkede ortalama tasarruf oranının yüzde 32,5 olduğu bilgisini veren Şimşek, Türkiye'de bunun yarısına tekabül eden bir tasarruf oranı olduğunu dile getirdi.

Şimşek, dış borçların artsa da, nisbi olarak yönetilebilir durumda olduğunu ifade etti.

Türkiye'de bankacılık sektörünün çok sağlıklı olduğunu vurgulayan Şimşek, sektörün varlık kalitesinin de iyi olduğunun altını çizdi.

Şimşek, "Bankacılık sektöründe sadece toptan finansman ile ilgili bir sıkıntı var. O yüzden şu anda özel emeklilik programlarını destekliyoruz. Kısmi olarak bunlar banka mevduatlarına yönelecekler, bu baskıları azaltmak için." şeklinde konuştu.

Türkiye'de gelir eşitsizliğinin azaldığından bahseden Şimşek, son dönemde yapılan reformlar hakkında da bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber