Gaziantep'te 3'ü emniyet görevlisi, 5 kişi tutuklandı

Gözaltına alınan 7 zanlıdan, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan komiser yardımcısı ile 2 polis memurunun da aralarında bulunduğu 5'i tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2016 16:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Gaziantep'te 3'ü emniyet görevlisi, 5 kişi tutuklandı

Zanlılardan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açığa alınan komiser yardımcısı Ahmet K. (33), polis memurları Yılmaz T. ve Cengiz B. ile Ahmet K. (28) ve Ünal T, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer zanlılar Mustafa G. ve Basri G. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, terör örgütü DEAŞ operasyonu bahanesiyle 9 Kasım'da Suriyeli bir iş adamının evine gece polis kıyafetleriyle baskın yapıp aile fertlerinin ellerini kelepçeleyip kasadaki 1,5 milyon doların gasbedilmesiyle ilgili çalışma başlatmıştı. Suriyeli ailenin ifadeleri doğrultusunda zanlıların Gaziantep Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Cengiz B, FETÖ soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan komiser yardımcısı Ahmet K. (33) ile şoförü polis memuru Yılmaz T, iş adamının damadı Basri G, ağabeyi Mustafa G, Ünal T. ve Ahmet K. (28) olduğu belirlenmişti. Zanlılar, eş zamanlı düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber