Sağlıkta similasyon eğitimleri devam etmektedir

Sağlıkta similasyon eğitimleri devam etmektedir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Kasım 2016 08:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlıkta similasyon eğitimleri devam etmektedir

Sağlık Eğitimcileri Derneği olarak Üniversite öğretim görevlileri, sağlık meslek liseleri öğretmenleri ve sağlık çalışanlarına yönelik olarak düzenlenen 1.Simülasyon eğitimi başarıyla tamamlanmıştır. 2 ve 3. Simülasyon eğitimleri 17-18 Aralık/21-22 Ocak ayı tarihlerinde Kozaklı da Termal Otelde düzenlenecektir
Bilindiği üzere günümüzde sağlıkla ilgili meslek dallarında (branşlarda) bilgi ve becerinin geliştirilmesi için birçok eğitim yöntemi ve stratejisi uygulanmaktadır. Eğitim yöntem ve stratejilerinin önemli bir grubunu simülasyonlar oluşturmaktadır. Simülasyon bir olay, ya da gerçek yaşam durumlarının gerçeğe uygun bir modelinin geliştirildiği ya da gerçeğe yakın koşulların oluşturulduğu bir yöntemdir.

Simülasyon hasta bakımını geliştirmek ve hasta güvenliğini sağlaması nedeniyle eğitiminin önemli bir parçasıdır. Sağlık sistemine maliyeti, hasta güvenliği, etik ve yasal yaptırımlar, sağlık eğitiminde gerçek hastalar üzerinde birçok becerinin kazandırılmasını sınırlamıştır.

Son 20 yıldır eğitimde çözüm olarak, birçok üstün yanı olduğu belirtilen simülasyonun kullanımı çok yaygınlaşmıştır. Eğitimlerimizde pratik uygulamalar fazlasıyla yer aldığından Sağlık ile ilgili Fakülte, Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Meslek Yüksekokulunda görev yapan eğitim kadrosunda görev yapan hocalarımız pratiğini artırmış olacaktır. Sağlık ile ilgili bölümlerde okuyan öğrencilerimiz içinde gerekli ve faydalı bir eğitim olduğu düşünülmektedir. Eğitimle ilgili bilgiler www.saglikegitimcileri.org.tr de yer almaktadır.

Simülasyon uygulamalarında:

" CPR(Yetişkin, çocuk ve bebek modellerde)

" Entübasyon(Yetişkin, çocuk ve bebek modellerde)

" Defibrilasyon,

" Ventilasyon,

" Aspirasyon,

" Oksijen uygulaması,

" Monitorizasyon,

" Pnomotoraks,

" Kolostomi bakımı,

" Hemotraks uygulaması,

" Plevral drenaj uygulaması,

" Üriner kateter uygulaması,

" Lavman uygulaması,

" İntraosseöz uygulama,

" IM, IV, SC enjeksiyon uygulamaları,

" Trakeostomi bakımı,

" Doğum uygulaması,

" Kalp, akciğer ve batın seslerini dinleme,

" Batın muayenesi,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber